Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Περιήγηση" γυναικών στο Άγιο Όρος

Την ευκαιρία να «εισβάλουν» στα άδυτα του Αγίου όρους θα έχουν όσες γυναίκες επισκεφθούν από αύριο ως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, την διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia. Ο λόγος για την...
παρουσίαση μοναστικής Πολιτείας που στο πλαίσιο της Philoxenia θα γίνει στο αυτόνομο περίπτερο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς-ΚεΔΑΚ (11Α). Η έκθεση, που στεγάζεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ όλες τις ημέρες συμπεριλαμβανομένου του σαββατοκύριακου, με εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ.
Έτσι ο γυναικείος πληθυσμός θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στις μονές, τις σκήτες, τα κελιά και τα ησυχαστήρια, μέσα από 3000 φωτογραφίες, 400 θεματικές ενότητες κειμένων, μία ταινία με εναέριες λήψεις από ελικόπτερο και εντυπωσιακές μακέτες υπό κλίμακα τμημάτων των μοναστικών συνόλων. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό πρόγραμμα πολυμέσων, με τίτλο «Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος» σε ηλεκτρονικές οθόνες αφής. Το πρόγραμμα θα είναι συνολικής διάρκειας 10 ωρών, σε δύο «κιόσκια» πληροφοριών οπτικοακουστικής ξενάγησης στα αγιορείτικα μνημεία.
Επίσης, στο περίπτερο θα προβάλλεται ταινία με τίτλο «Άγιον Όρος: Μνημεία και επεμβάσεις» (παραγωγής ΚεΔΑΚ), διάρκειας μισής ώρας, η οποία καταδεικνύει τη φιλοσοφία των επεμβάσεων στα αγιορείτικα μνημεία, αλλά και τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο της Αθωνικής Χερσονήσου μέσα και από εναέριες λήψεις από ελικόπτερο. Οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμη να ξεφυλλίσουν θεματικές εκδόσεις του ΚεΔΑΚ για το «Άγιον Όρος» και για το έργο του στα μνημεία.


ΠΗΓΗ: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: