Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έργα διαχείρισης αποβλήτων στους δήμους Κασσάνδρας και Μουδανιών


Δύο έργα που αφορούν τη διαχείριση αποβλήτων στους δήμους Κασσάνδρας και Μουδανιών με συνολικό προϋπολογισμό 6.282.410 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας / Θράκης 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ).
• “Επέκταση ΧΥΤΑ Κασσάνδρας”, προϋπολογισμού 4.362.410 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας, με την κατασκευή συμπληρωματικού κυττάρου απόθεσης των απορριμμάτων των δήμων Κασσάνδρας και Παλλήνης.
Πρόκειται για την κατασκευή μιάς.......


νέας κλίνης υγειονομικής ταφής (χωρητικότητας 251.339 κυβικών μέτρων), για έργα μόνωσης πυθμένα, μείωσης και διαχείρισης των παραγόμενων στραγγισμάτων και του βιοαερίου, καθώς και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία του χώρου (εγκατάσταση επεξεργασίας στραγγισμάτων, δίκτυα πυρόσβεσης, ηλεκτροφωτισμός, περίφραξη κ.λπ.).
• “Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Τ.Δ. Ν. Μουδανιών, Δήμου Μουδανιών”, προϋπολογισμού 1.920.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων έκτασης (ΧΑΔΑ) 53 στρεμμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ν. Μουδανιών του Δήμου Μουδανιών Χαλκιδικής.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ενέργειες: Κατασκευή νέου απορριμματικού αναγλύφου, με ήπιες κλίσεις, κατασκευή έργων τελικής κάλυψης, έργα διαχείρισης βιοαερίου (παθητική απαγωγή), έργα διαχείρισης διηθημάτων, έργα διευθέτησης ομβρίων, έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης και μεταφροντίδας απεκατεστημένου χώρου λοιπά έργα υποδομής (περίφραξη, πύλη εισόδου).
Lioni_2Σύμφωνα με δηλώσεις της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή, «τα έργα για τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων στην Κεντρική Μακεδονία είναι πρώτης προτεραιότητας και πρέπει να ολοκληρωθούν εντός της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου.
Με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποτελούν ένα από τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, που μπορούν να εξελιχθούν και σε προβλήματα για τη δημόσια υγεία.
Προωθήσαμε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς μια σειρά από έργα που ολοκληρώνουν και συμπληρώνουν τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν τη βάση, προκειμένου να απαλλαχτεί η περιοχή από την τριτοκοσμική εικόνα των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών, να αποκτήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον και να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής».

gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: