Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στις αρχές Ιουλίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Στις αρχές Ιουλίου εκτιμάται πως θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, μετά την απόφαση των βαθμολογητών να τερματίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους...

Ωστόσο, λόγω της απεργίας των προηγούμενων ημερών, καθυστέρηση αναμένεται στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών και την ανακοίνωση των βάσεων. 

Όσον αφορά στις επιλογές των υποψηφίων, καθοριστική σημασία φαίνεται ότι παίζει η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι επιλέγουν όχι τις σπουδές που θα ήθελαν, αλλά εκείνες που θα τους ανοίξουν πόρτα στην αγορά εργασίας. 

Σύμφωνα με το Έθνος, πολλοί υποψήφιοι στρέφονται είτε προς επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στο εξωτερικό είτε σε επαγγέλματα που δεν έχουν υποστεί κορεσμό στην Ελλάδα.

Σχολές, όπως η Ιατρική και η Νομική, εξακολουθούν να έχουν ζήτηση, αλλά κυρίως από παιδιά με γονείς που έχουν το ίδιο επάγγελμα, ενώ σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο αντιμετωπίζονται πλέον με επιφυλακτικότητα, δεδομένων των μισθολογικών περικοπών.


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: