Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τον Παπανδρέου και τα “λεφτά υπάρχουν”

Τους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την αγωγή που έχει καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τις προεκλογικές υποσχέσεις του το 2009 ότι "λεφτά υπάρχουν".
Ο απόστρατος πλωτάρχης με την αγωγή που έχει καταθέσει και η οποία συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους για ηθική βλάβη και εξαπάτηση.
Ο κ. Σταμάτης ζητά το ποσό αυτό ως....
χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός και  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείο ο απόστρατος πλωτάρχης κατέθεσε πως εξαπατήθηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος παρά το γεγονός ότι γνώριζε το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.
Ο κ. Σταμάτης ανέφερε στο δικαστήριο πως εξαπατήθηκε από τις προεκλογικές οικονομικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου με αποτέλεσμα να τον ψηφίσει και ότι από το σύνολο της ομιλίας του στη ΔΕΘ αυτό που του είχε μείνει ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι" λεφτά υπάρχουν", ότι θα μειώσεις τις εισφορές, κ.λπ.
Μάλιστα απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου Ιωάννη Μυταλούλη ο Π. Σταμάτης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκτός του ότι είχε δηλώσει ότι "κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα" γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας καθώς πρώτον, είχε ενημερωθεί από τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο για την κατάσταση της χώρας, δεύτερον,είχε μιλήσει και με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινικ Στρος Καν σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ και τρίτον είχε διατελέσει υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη.
Οι δικηγόροι του κ. Παπανδρέου, Γιάννης και Ηλίας Μανιάτης ρώτησαν τον κ. Σταμάτη εάν έχει στραφεί με μηνύσεις του και σε βάρος άλλων πολιτικών προσώπων για να πάρουν την απάντηση: "Έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει ως το 2012 στο ΝΑΤΟ προσπαθείτε να τον βγάλετε γραφικό;". Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την  απόφασή του.
 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: