Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Ουρές συνταξιούχων έξω από τράπεζες για το έκτακτο βοήθημα

Ουρές στις τράπεζες όλης της χώρας έχουν σχηματίσει οι συνταξιούχοι από νωρίς το πρωί καθώς σήμερα καταβάλλεται ο κύριος όγκος συντάξεων, το ΕΚΑΣ και το έκτακτο βοήθημα.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη την χώρα, συνταξιούχουι περιμένουν υπομονετικά το άνοιγμα των τραπεζών και....
μπροστά απο τα ΑΤΜ, για να λάβουν το έκτακτο βοήθημα. Οι ουρές σχηματίστηκαν από τις 6 το πρωί. 
Υπενθυμίζουμε δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης του Δεκεμβρίου 2016, μετά την παρακράτηση εισφοράς υγιεινομικής περίθαλψης, δεν ξεπερνά τα 850 ευρώ.
Το ποσό που αναλογεί στον κάθε χαμηλοσυνταξιούχου, καθορίζεται από το ίδιο άθροισμα κύριας και επικουρικής και ισοδυναμεί με τη διαφορά από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μικρότερο των 300 ευρώ, τότε το ποσό καθορίζεται στα 300 ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 617 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι.

 seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: