Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Το αδιαχώρητο στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» για ένα ραντεβού-Καταγγελίες από καρκινοπαθείς για τεράστιες ελλείψεις στο «Θεαγένειο»

Το αδιαχώρητο συμβαίνει  στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» καθώς πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να κλείσει ένα ραντεβού για το οφθαλμολογικό.
Έντονος είναι ο εκνευρισμός των ανθρώπων που περιμένουν επί ώρες στην ουρά για να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα για να πιάσουν θέσει στην ούρα βρίσκονται εκεί από τα ξημερώματα.

Όπως είπαν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου το σύστημα των ραντεβού για το συγκεκριμένο τμήμα «ανοίγει» μία φορά το μήνα, κάθε πρώτη του μηνός, στο Ιπποκράτειο και επειδή είτε δεν μπορούν να βγάλουν γραμμή είτε δεν απαντούν στα τηλέφωνα, πήγαν οι ίδιοι αυτοπροσώπως στο νοσοκομείο για να πάρουν το πολυπόθητο χαρτάκι.Τεράστια είναι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα, προσωπικό και ιατρικά μηχανήματα. Η αναμονή για την εύρεση ενός χειρουργικού τραπεζιού πολλές φορές φτάνει και τους πέντε μήνες.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης Περσεφόνη Μήττα μιλά στην ThessNews για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο «Θεαγένειο».
«Από την αρχή του έτους οι καρκινοπαθείς πέρα από σεντόνια, γάζες και βαμβάκι πολλές φορές καλούνται να αγοράσουν οι ίδιοι την φαρμακευτική τους αγωγή καθώς το νοσοκομείο αδυνατεί να την προσφέρει στους ασθενείς. Σταδιακά οι ελλείψεις άρχισαν να πληθαίνουν όχι μόνο σε υλικά αλλά και σε προσωπικό» τονίζει η κ. Μήττα και συμπληρώνει ότι  «ένα ποσοστό του νοσοκομειακού προσωπικού απολύθηκε από το κράτος και ένα άλλο παραιτήθηκε. Το προσωπικό πλέον δεν αρκεί για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών».
Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τα ειδικά αντικαρκινικά μηχανήματα τα οποία έχουν βγει σε αχρησία λόγω βλάβης. Υπάρχουν «μηχανήματα τα οποία έχουν αγοραστεί με λεφτά του κράτους αλλά και όχι μόνο (καθώς πολλές είναι οι δωρεές που έχουν γίνει στο νοσοκομείο «Θεαγένειο» αλλά σε άλλες ογκολογικές κλινικές) και τα οποία δεν τα λειτουργούν διότι δεν υπάρχει  πλέον το κατάλληλο προσωπικό για να τα θέσει σε λειτουργία» προσθέτει η πρόεδρος των Καρκινοπαθών.
 
Υποβάθμιση της δημόσιας υγείας
Παρά τις διαμαρτυρίες των γιατρών και των νοσοκόμων που εργάζονται στο «Θεαγένειο» αλλά και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, «έχει υποβαθμιστεί η ιατρική περιθάλψει που λαμβάνουν οι ασθενείς» τονίζει με νόημα στην ThessNews.
Πλέον οι πολίτες που τόσα χρόνια πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν την έχουν διότι το ίδιο το κράτος αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.
 
Μεγάλη λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο
«Τεράστια είναι η λίστα αναμονής για το πολυπόθητο χειρουργείο το οποίο θα σώσει ή θα παρατείνει την ζωή σε ένα καρκινοπαθή. Η λίστα πλέον φτάνει και τους πέντε μήνες. Επιπλέον λόγω της έλλειψης του ιατρικού προσωπικού έχει αυξηθεί και η αναμονή των ραντεβού. Στο παρελθόν το αργότερα μέσα σε πέντε μέρες ο ασθενής θα επισκεπτόταν των γιατρό του τώρα η αναμονή ξεκινά από 15 μέρες και μπορεί να φτάσει και τους τρεις μήνες» αναφέρει η κ. Μήττα.
Για όλους αυτούς του παραπάνω λόγους πολλοί καρκινοπαθείς καταφεύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια για να σώσουν τις ζωές τους. Όμως τα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουν ένα πολύ μεγάλο κόστος και για το λόγο αυτό πολλές φορές οι ασθενείς απευθύνονται στο σύλλογο όπως υπογραμμίζει η κ. Μήττα και ζητούν οικονομική βοήθεια για να μπορέσουν να καλύψουν το κόστος της θεραπείας τους.
Το κράτος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα έχει κάνει εκπτώσεις στην δημόσια υγεία, «σαν πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης  απευθύνω κάλεσμα προς το κράτος να βρεθεί ένας τρόπος και να το βοηθήσουμε όλα τα σωματεία της χώρας ώστε να καλυφθούν οι διάφορες ανάγκες που υπάρχουν στην δημόσια υγεία» συμπληρώνει.


thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: