Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ με τη Μάρια Ντεβιτζάκη στα Νέα Μουδανιά

Τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών, ο πολιτιστικός & επιμορφωτικός σύλλογος Νέων Μουδανιών «Απάμεια» θα μας ταξιδέψει σε ένα χειμωνιάτικο μουσικό περίπατο στο κλασσικό τραγούδι.
Η σοπράνο Μάρια Ντεβιτζάκη αφήνει για λίγο  τις μεγάλες και επιβλητικές ευρωπαϊκές αίθουσες συναυλιών εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας , και έρχεται στη πόλη που μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα μουσικά της βήματα, στα Νέα Μουδανιά, για να μας ταξιδέψει με την καταπληκτική φωνή της στα μονοπάτια του κλασσικού ρεπερτορίου, συνοδευόμενη από την πιανίστα Έφη Ψωμαδέλλη.

Οι δύο καλλιτέχνιδες ξεκίνησαν από πολύ μικρές τις σπουδές τους στη μουσική, στο Δημοτικό Ωδείο Νέων Μουδανιών και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στους «Μουσικούς χωρίς σύνορα», ένα μουσικό σύνολο που είχε δημιουργήσει το Ωδείο.
Η Μάρια συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά της στην Ευρώπη, προκειμένου να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο κλασσικό τραγούδι.
Πολύ γρήγορα , με το ταλέντο της, κατέκτησε το φιλόμουσο και αυστηρό ως κριτή, Ευρωπαϊκό κοινό. Γερμανία,Ιταλία,Μ.Βρεττανία,Λουξεμβούργο,Βρυξέλλες είναι ενδεικτικά οι χώρες που η Μάρια έχει συμμετάσχει σε συναυλίες κλασσικής μουσικής και όπερα, ενώ πρόσφατα απέσπασε τα εύσημα από το Γενικό Ρώσο Πρόξενο στις Βρυξέλλες.
Η Έφη τελείωσε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Νέων Μουδανιών  πήρε το δίπλωμα πιάνου με άριστα και συνεχίζει  να εργάζεται στη Χαλκιδική ως καθηγήτρια πιάνου και παράλληλα συνοδεύει ως πιανίστα χορωδίες της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης με παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, Κύπρο, Παρίσι,κλπ) και συμμετέχει σε μουσικά σύνολα.
Τον Μάιο του 2014 η Μάρια και η Έφη συναντήθηκαν και πάλι μαζί σε ρεσιτάλ κλασσικού τραγουδιού που διοργάνωσε ο σύλλογος Ν.Μουδανιών «Απάμεια» για πρώτη φορά στα Ν.Μουδανιά και το κοινό ενθουσιάστηκε από το θέαμα.
Τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ν.Μουδανιών, οι δύο καλλιτέχνιδες ενώνουν και πάλι τους δρόμους τους , σε ένα χειμωνιάτικο μουσικό περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: