Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Νέα πρόκληση στη Χειμάρρα: Αποκαθήλωσαν το σταυρό στη Μονή του Σκουταρά

Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν οι βορειοηπειρώτες για την αποκαθήλωση σταυρού που είχαν τοποθετήσει και δέσποζε επί σειρά ετών στο ύψωμα Σκουταρά, όχι μόνο για την ιστορική μονή της Παναγιάς που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά και για τη θυσία των Ελλήνων Στρατιωτικών οι οποίοι στο ηρωικό Έπος του 1940 – 1941 έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία κατά των φασιστικών δυνάμεων.
Την καταγγελία αυτή έκανε η «Ομόνοια» κάνοντας λόγο για εθνικιστικό μίσος που στρέφεται εναντίον των βορειοηπειρωτών που γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης.


Σημειώνεται ότι Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας υφίσταται αλλεπάλληλες διώξεις. Ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο δήμαρχος της Χειμάρρας, επέδωσε σε Έλληνες ομογενείς κατοίκους ειδοποιητήριο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία όπως έλεγε θα γκρεμισθούν χάριν της ανάπλασης της πόλης.


himara

Δεν υπάρχουν σχόλια: