Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Νέα βόμβα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...ανοιχτά τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές

Η νέα απαίτηση του ΔΝΤ για την λειτουργία των καταστημάτων έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση, την Περασμένη Παρασκευή, μέσω email.
Νέα βόμβα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ζήτησε από την κυβέρνηση, μέσω e-mail, ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Την αποκάλυψη κάνει το «Εθνος», το οποίο τονίζει ότι η νέα απαίτηση του ΔΝΤ έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση, την Περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σχετικό νόμο μέσα στον Δεκέμβριο και σημειώνουν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.



Η άμεση απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν πάντως αρνητική, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, με το υπουργείο Οικονομικών να προτάσσει ως προϋπόθεση τον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή τουριστική.

Όπως σημείωσε το υπουργείο, σε αυτές τις περιοχές, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει καθώς σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών ο μέσος όρος που είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι 38,6.



Δεν υπάρχουν σχόλια: