Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΤρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Επιασαν την 50χρονη που σκότωσε τον άντρα της και τον παράχωσε στον καταψύκτη

Στα σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από την χώρα μαζί με το 14χρονο γιο της, συνελήφθη η 50χρονη Βουλγάρα, η οποία κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές για την δολοφονία του 65χρονου συζύγου της στην περιοχή της Καλλιθέας τον χειμώνα του 2015.
Συνελήφθη η γυναίκα «αράχνη», η εγκέφαλος της αποτρόπαιης δολοφονίας του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα. 
Η 49χρονη Βουλγάρα Ρομά Ανέλια Αλεξάντροβα, εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες στα σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας, όταν επιχειρούσε να περάσει από τη μία χώρα στην άλλη. Σε βάρος της εκκρεμούσε το διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών για την δολοφονία του πατέρα του παιδιού της.

Η γυναίκα είχε διαφύγει και διέμενε στην Βάρνα της Βουλγαρίας μαζί με τον 14χρονο γιο της, που είχε αποκτήσει από το άτυχο θύμα. Μετά την σύλληψή της απομένει να επιλέξει αν θα εκδοθεί στη χώρα μας ή θα παραμείνει σε φυλακές της Βουλγαρίας. Ουσιαστικά καλείται να «επιλέξει» αν το ανήλικο παιδί της θα φιλοξενηθεί σε κοινωνικές δομές της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον επιμέλειας από κάποιο συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Είχε πιαστεί η… μεσάζων
   Τον περασμένο Ιούνιο, οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχαν εξιχνιάσει την δολοφονία του συνταξιούχου ναυτικού. Είχαν διαπιστώσει ότι το «συμβόλαιο θανάτου» του Βασίλη Κοκκίνη είχε… κοστίσει 21.000 ευρώ για την Ανέλια Αλεξάντροβα. Έκλεισε τη «συμφωνία» με έναν από τους τρεις δολοφόνους, τον 29χρονο Λιβίου- Κονσταντίν Κοκρίς από τη Ρουμανία,  αντί 15.000 ευρώ. Η 26χρονη συμπατριώτισσά της, «μεσάζων» στην εύρεση των εκτελεστών, πήρε 3.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό πήρε και ένας 32χρονος Βούλγαρος, που την βοήθησε να μεταφέρει τον καταψύκτη και να τοποθετήσουν το πτώμα στο εσωτερικό του. 
Είχε αποφασίσει να τον σκοτώσει, να βάλει στο χέρι τις 250.000 ευρώ των κοινών τους τραπεζικών λογαριασμών και να τελειώσει τις προστριβές μαζί του. 
Ο άτυχος άνδρας μάλιστα είχε υποκύψει στην απαίτησή της, παρότι είχε την επιμέλεια του 14χρονου γιου τους, να επιτρέψει τη διαμονή του στο σπίτι της την περίοδο της Πρωτοχρονιάς του 2015.
Η γυναίκα-«αράχνη» αναζητούσε δολοφόνους. Εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή της στην 26χρονη συμπατριώτισσας της Γιορντάνκα Στοίτσεβα. Εκείνη βρήκε τον 29χρονο Ρουμάνο, που ήταν ο βασικός φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Εκείνος με τη σειρά του βρήκε δύο άγνωστους ακόμη συμπατριώτες του, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην διάπραξή της και να πάρουν μερίδιο από την αμοιβή του. Όταν όλα ήταν «έτοιμα», η Αλεξάντροβα έστησε την παγίδα θανάτου με δόλωμα την δήθεν ασθένεια του 14χρονου παιδιού τους, όπως και την θέληση του συνταξιούχο ναυτικού να τον πάρει μαζί του σε εορταστικό γεύμα με φίλους του.

Η παγίδα θανάτου
Αρχές Ιανουαρίου 2015, ο 63χρονος πήγε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Εκεί τον περίμενε, η πρώην σύζυγός του, η φίλη της και οι τρεις δολοφόνοι. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα και ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα. Το θύμα έπεσε σε λήθαργο και έπειτα κάλυψαν το κεφάλι του με πανί που τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός.

Οι δράστες πήγαν στο σπίτι του ναυτικού αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα. Το κοιμισμένο ή νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα παρέμεινε για ένα 24ωρο στο σπίτι. Την επόμενη μέρα η 49χρονη αγόρασε έναν καταψύκτη, τον μετέφερε στο σπίτι με την βοήθεια του 32χρονου Βούλγαρου, και έβαλαν το θύμα στο εσωτερικό του.
Από εκείνη τη στιγμή οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, εκτός της 26χρονης, που έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στην αναζήτηση των δολοφόνων. Ο 32χρονος Βούλγαρος είναι έγκλειστος στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών κατηγορούμενος για κλοπές. Η 49χρονη φαινόταν να κάνει… real estate στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αγοράζοντας ακίνητα με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που είχε αποσπάσει από τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον πρώην σύζυγό της. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε σχεδόν έναν χρόνο αργότερα όταν δικαστικός επιμελητής με τον ιδιοκτήτη άνοιξαν το διαμέρισμα και εντόπισαν τον καταψύκτη με το θύμα στο εσωτερικό του.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν εντοπίσει στο διαμέρισμα αποτυπώματα του 29χρονου Ρουμάνου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του… ΚΟΚ, όπως και του 32χρονου Βούλγαρου. Αναζητούσαν τον ενδιάμεσο κρίκο, και τον βρήκαν στο πρόσωπο της 26χρονης Βουλγάρας. «Πίστευαν ότι αν φύγουν από την Ελλάδα δεν θα συλληφθούν, γι αυτό χρησιμοποίησαν τον καταψύκτη, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για τη διαφυγή τους» ανέφεραν οι αρμόδιοι αξιωματικοί.
 Η απαξία της ανθρώπινης ζωής που αφαίρεσαν, ήταν χαρακτηριστική στην συμπεριφορά της 26χρονης Βουλγάρας, η οποία στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, νομίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν μηδαμινό και θα αφεθεί ελεύθερη, ζητούσε αλοιφή για επαλείψει ένα πρόσφατο… τατουάζ που είχε κάνει στο χέρι της!Τα τελευταία ίχνη του 29χρονου Ρουμάνου δολοφόνου, είχαν εντοπιστεί στην Μάλτα…

Γάμος «συμφέροντος»
Από τις καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, οι αστυνομικοί εντόπιζαν τα «μελανά» σημεία στη σχέση του ζευγαριού. Συγγενείς και φίλοι, έκαναν λόγο για έναν γάμο συμφέροντος από την πλευρά της 49χρονης και για έναν γάμο έρωτα και αποκατάστασης από αυτή του θαλασσοδαρμένου ναυτικού. Την γνώρισε και την παντρεύτηκε το 1997 μετά από ένα ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. 
Ο 44χρονος τότε άνδρας, στην επιδίωξή του να προσελκύσει την κατά 18 χρόνια μικρότερή του γυναίκα, πλήρωσε κάποιες οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Την έφερε στην Ελλάδα, την παντρεύτηκε και το 2003, έχοντας την επιθυμία να αποκτήσει ένα παιδί, το κατάφεραν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.
Άνοιξαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, που τότε περιείχε 45.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του ναυτικού, με το παιδί νήπιο ακόμη, η Αλεξάντροβα πήρε τα χρήματα και έφυγε για την Κρήτη και μετά στη Βουλγαρία. Με την βοήθεια ιδιωτικού ντεντέκτιβ, εντοπίστηκε, επέστρεψε το παιδί όχι όμως και τα χρήματα. 
Το 2004 ξεκινά η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού. Το 2008 ο πατέρας του ναυτικού και παππούς του 14χρονου σήμερα αγοριού, λίγο πριν πεθάνει την ίδια χρονιά, έβαλε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού περίπου 230.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όταν θα συμπλήρωνε το 18ο έτος της ηλικίας του. 
Εκείνη τη χρονιά ο ναυτικός προτείνει στον δικηγόρο της συζύγου τα χρήματα του λογαριασμού να χρησιμοποιηθούν μαζί με δικά του 170.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στο Λαγονήσι με την προϋπόθεση να γραφτεί στο όνομα του παιδιού. Η Βουλγάρα αρνήθηκε και… απέλυσε τον δικηγόρο ως «πουλημένο».
Όταν βλέπει ότι χάνει την επιμέλεια του παιδιού, βάζει μπρος το σχέδιο «ανάληψης» των 230.000 ευρώ, κάτι που καταφέρνει με τη χρήση πλαστογραφημένης υπεύθυνης δήλωσης εξουσιοδότησης χωρίς καν… γνήσιο υπογραφής όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Το παιδί σε κουτί με… λαχανικά
Έχοντας χάσει την επιμέλεια του παιδιού φεύγει παράνομα στη Βουλγαρία, βάζοντας το 5χρονο τότε παιδί, σε ένα χαρτόκουτο με… λαχανικά, στην καρότσα φορτηγού μαζί με άλλα εμπορεύματα. Στην πατρίδα της πετυχαίνει δικαστικές αποφάσεις που της έδιναν την επιμέλεια του παιδιού, την ώρα που στη χώρα μας διωκόταν για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Εντοπίζεται και πάλι από ιδιωτικό ντεντέκτιβ που προσλαμβάνει ο ναυτικός. 
Πείθεται, έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το παιδί και συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο εξαιτίας των διώξεων που εκκρεμούσαν σε βάρος της. 
Ο εισαγγελέας δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερη. Ο μεγαλόψυχος και ευαίσθητος ναυτικός την βοηθά να ξεπεράσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που ο ίδιος είχε πετύχει σε βάρος της. Με τα χρήματα, υποστήριξε ότι αγόρασε ακίνητα στη χώρα της στο όνομα του παιδιού χωρίς ποτέ να παρουσιάσει έγγραφα που να το αποδεικνύουν.
Η Αλεξάντροβα εκμεταλλεύεται για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του για το παιδί και κηρύσσει μια «εικονική ανακωχή» με σκοπό το οικονομικό όφελος, αναφέρουν συγγενείς και φίλοι. Το διαζύγιο βγαίνει τον Οκτώβριο του 2014. Ο ναυτικός έμενε στο ιδιόκτητο σπίτι της οδού Αριστοτέλους στην Καλλιθέας, ενώ εκείνη νοικιάζει το διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας 37, δέκα μήνες πριν από το έγκλημα που προσδιορίζεται ότι έγινε την Πρωτοχρονιά του 2015. Ο φίλος του τον είχε καλέσει να φάνε μαζί, με τον ναυτικό να αποδέχεται την πρόταση αναφέροντας ότι θα ερχόταν με τον γιο του. Ποτέ δεν φάνηκε. Αυτός ο φίλος ειδοποίησε τον αδερφό του ναυτικού, με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις, να δηλώσει την εξαφάνισή του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016 ένας δικαστικός επιμελητής και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποκαλύπτουν το έγκλημα στον… καταψύκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: