Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Στον Εισαγγελέα κατά του ΤΑΙΠΕΔ οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com
Δριμύ κατηγορώ των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Σε συνέντευξη τύπου έκαναν λόγο για σωρεία παραβιάσεων, παραβάσεων, παρατυπιών και παρανομιών καθώς και ότι έχει διαπράξει και διαπράττει κατ’ εξακολούθηση το έγκλημα της πλήρους απαξίωσης του Λιμένα.
Ενημέρωσαν πως συντάσσονται τα νομικά κείμενα ώστε να παραδοθούν στον Εισαγγελέα Διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη.
Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ κατηγορούν το....

ΤΑΙΠΕΔ ότι με έγγραφό του προς την ΟΛΘ ΑΕ τον Αύγουστο του 2012, ματαιώνει την επέκταση του 6ου προβλήτα με ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες τόσο για το Λιμάνι όσο και για την οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα τονίζουν πως μετά το δεύτερο μνημόνιο, το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε την υποχρέωση κατάθεσης πρότασης για τη Λιμενική Πολιτική και παρότι προσέλαβε πέντε συμβούλους για αυτό, δεν την κατέθεσε ποτέ. «Το μόνο που πραγματοποιεί με απίστευτη προσήλωση και ενάργεια είναι να παρεμβαίνει για να σταματήσει τα έργα υποδομής» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να συμπαρασύρεται προς τα κάτω η Καθαρή Παρούσα αξία και η τιμή πώλησης του Λιμένα.
Μεταξύ αυτών που «μπλοκάρει» το ΤΑΙΠΕΔ είναι η επένδυση σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό με την μη συντήρησή τους και σε προσωπικό με την επιμονή να μην γίνουν προσλήψεις. «Η πολιτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποεπένδυση και απαξίωση του Λιμένα που εκτός από την πτώση της τιμής του ενισχύει και τους ανταγωνιστές του» σημειώνουν.
Τέλος, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως το έγκλημα επαναλαμβάνεται και σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ. Υποστηρίζουν πως το business plan από 309 εκ ευρώ το μείωσαν στα 220 αρχικά και μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στα 180 εκ ευρώ. Παράλληλα τα συνοδά έργα για τη σύνδεση του Λιμανιού με τα χερσαία μεταφορικά δίκτυα (σύνδεση με ΠΑΘΕ και εσκυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου) θα τα πληρώσει το δημόσιο άρα οι πολίτες, όταν η πρακτική στην Ευρώπη είναι τα έργα να τα πληρώνει ο παραχωρησιούχος. Σημειωτέον ότι το ΤΑΙΠΕΔ μειώνει τις προμήθειες και τα έργα συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της ΟΛΘ ΑΕ από τα 23 εκ ευρώ στα μισά.
«Όλα τα παραπάνω συνηγορούν και αποδεικνύουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ τόσο οι πολιτικές ηγεσίες όσο και τα στελέχη και οι συνεργάτες του από τον Μάιο του 2012 δια τον πράξεων και των παραλείψεων, εργάζονται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των υποψήφιων αγοραστών και ανταγωνιστών της ΟΛΘ ΑΕ. Μετατράπηκε δηλαδή από φορέα εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος σε φορέα υποστήριξης «αλλότριων» συμφερόντων, ξένων προς τους σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας του.
 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: