Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

'Πιστολιά' έριξαν οι Ρώσοι στους εργολάβους μεγάλου ξενοδοχείου στο Παλιούρι

Μήνυση για απάτη κατά 18 φυσικών προσώπων, μετόχων και εκπροσώπων των εταιρειών Med Sea Health και Stroicentre κατέθεσαν εργολάβοι της Βόρειας Ελλάδας
Μήνυση για απάτη για ανεξόφλητες υποχρεώσεις που φθάνουν τα 2 εκατ.ευρώ προς δεκάδες εργολάβους της Βόρειας Ελλάδας σκιάζουν τη «χρυσή» τουριστική επένδυση των Ρώσων της Miraggio Thermal Spa στο Παλιούρι Χαλκιδικής, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 2016.
 


Η υπόθεση έχει πάρει τη νομική οδό, καθώς σήμερα μια ομάδα περίπου 20 εργολάβων με απαιτήσεις άνω των 2 εκατ.ευρώ κατέθεσε μήνυση για απάτη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά 18 φυσικών προσώπων, μετόχων και εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πολυτελούς ξενοδοχείου Med Sea Health ΑΕ και της τεχνικής εταιρείας Stroicentre. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να στραφούν δικαστικά κατά των παραπάνω προσώπων και άλλοι 20 περίπου εργολάβοι για το υπόλοιπο ποσό των ανεξόφλητων υποχρεώσεων, που συνολικά φθάνουν τα 10 εκατ.ευρώ.

Στη Med Sea Health συμμετέχουν ομογενείς από τη Ρωσία και ρώσοι επενδυτές με επικεφαλής τον Ελληνορώσο επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη, Ανδρέα Ραγότη. Η επένδυση για το Miraggio, που έλαβε επιδότηση ύψους 10 εκατ.ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο, εκτιμάται ότι ανήλθε σε περίπου 50 εκατ.ευρώ. Μάλιστα, η Med Sea Health έχει ανακοινώσει ότι στα σχέδια της είναι η δημιουργία, σε όμορη έκταση, παραθεριστικού χωριού με το συνολικό ύψος της επένδυσης στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι να ανέρχεται σε περίπου 120 εκατ.ευρώ.

Όπως καταγγέλλουν οι εργολάβοι, οι επενδυτές της Med Sea Health AE ίδρυσαν οι ίδιοι μία τεχνική εταιρία, με την επωνυμία Stroicentre, η οποία και ανέλαβε την κατασκευή του Miraggio. Σύμφωνα με τους εργολάβους, η Stroicentre είχε κοινό μάνατζερ με τη Med Sea Health, χρησιμοποιούσε την έδρα της εταιρείας, τον λογιστή της, ακόμη και τους τηλεφωνικούς της αριθμούς, ενώ σε όλα τα διοικητικά της συμβούλια μετείχαν κοινά πρόσωπα, μέτοχοι ή συγγενείς μετόχων τόσο της μίας όσο και της άλλης εταιρείας και μερικοί υπάλληλοι.

Οι επιχειρηματίες του Mirragio φέρεται να ζητούσαν μεγάλες πιστώσεις από τους εργολάβους, που εκτελούσαν τις εργασίες στο ξενοδοχείο και οι οποίοι τιμολογούσαν και πίστωναν τις απαιτήσεις τους στη Stroicentre. Οι εργολάβοι υποστηρίζουν ότι εισέπραξαν μόνο το 70-75% των απαιτήσεών τους, καθώς από τον Αύγουστο του 2016 ξεκίνησε να γίνεται έντονο το πρόβλημα με τις πληρωμές τους. Όταν, δε, απελπισμένοι και υπό την απειλή να οδηγηθούν σε χρεοκοπία απευθύνθηκαν στους επενδυτές του Miraggio ζητώντας την εξόφληση των απαιτήσεων τους, οι ίδιοι άνθρωποι που τους προσέλαβαν, όπως λένε, διαχώρισαν τη θέσή τους υποστηρίζοντας ότι οι υποχρεώσεις δεν είναι πρόβλημα της Med Sea Health αλλά της Stroicentre, όπου και έχουν κοπεί τα τιμολόγια.

Οι εργολάβοι καταγγέλουν, επίσης, ότι οι ρώσοι επενδυτές μετά τη λειτουργία του ξενοδοχείου έκλεισαν τις στρόφιγγες της ρευστότητας στη Stroicentre με συνέπεια να έχουν σφραγιστεί επιταγές της εταιρείας και να έχουν συσσωρευτεί ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ.


Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: