Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Βασίλης Τσούγκαρης
Έγραψα πολλές φορές άρθρα σχετικά με τις «Νέες Θεραπείες» για την Σκλήρυνση Κατά πλάκας, που κατά καιρούς σκάνε σαν πυροτεχνήματα γεμίζοντας Ψεύτικες Ελπίδες τόσο τους ασθενείς, όσο και τους συγγενείς τους.
«Θεραπείες», που ΔΕΝ θεραπεύουν γιατί πρόκειται απλά για νέες ΑΓΩΓΕΣ, ίσως πιο εξελιγμένες αν όχι ΙΔΙΕΣ με τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν.
Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι (θα το επαναλάβω) μια από τις πιο ύπουλες ασθένειες της εποχής μας, από τις πιο....
ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ κατά γενική ομολογία των επιστημόνων.
Κάποιοι, για ανεξήγητο λόγο, κατά καιρούς ρίχνουν στην «δημοσιότητα» την «είδηση» για ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ κλπ, ένα σωρό τίτλους ψεύτικους, αναστατώνοντας τους ασθενείς οι οποίοι ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.
Βέβαια, στο τέλος απογοητεύονται όταν αποδεικνύεται πως ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΨΕΥΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ..
Είναι γεγονός, πως οι ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (αλλά και πολλοί άλλοι με διαφορετικές χρόνιες παθήσεις) είναι τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ των φαρμακευτικών εταιριών, αφού είναι οι «δοκιμαστές» ΟΛΩΝ των … «θεραπειών», των ΑΓΩΓΩΝ που κυκλοφορούν.
Τελευταία, ανάμεσα στις άλλες «θεραπείες» που κυκλοφορούσαν, ακούστηκε και το «ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ».
Έγινε μεγάλος θόρυβος, στα διάφορα forum οι ασθενείς ρωτούσαν μήπως κάποιοι γνωρίζουν κάτι περισσότερο, έσβησε ουσιαστικά ο θόρυβος, και ξαφνικά, πριν μερικές μέρες, έσκασε η παρακάτω είδηση, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους…
Διαβάστε Συνέλληνες την είδηση.
«Το Πανεπιστήμιο Πατρών διαψεύδει πως βρέθηκε εμβόλιο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Ιδιαιτέρως ενοχλημένος με τα δημοσιεύματα ο καθηγητής Χημείας Ιωάννης Ματσούκας, που ηγείται σχετικής έρευνας από το 1994
Ιδιαίτερα ενοχλημένος για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, τις προηγούμενες ημέρες, που ανέφεραν ότι εμβόλιο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι θέμα χρόνου, εμφανίζεται σε συνέντευξη του ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Ματσούκας, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, επισημαίνοντας ότι για να βγει ένα φάρμακο από το εργαστήριο στην αγορά, περνάνε πολλά χρόνια.
Ο καθηγητής Χημείας, που ως γνωστόν, μαζί με την ερευνητική του ομάδα, διεξάγει από το 1994 έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και τα τελευταία χρόνια στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών για την ανάπτυξη προϊόντος για τη ΣΚΠ, δηλώνει ότι αυτήν τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι προκλινικές μελέτες σε πειραματόζωα.
Όπως αναφέρει, εντός του 2017 έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές στην Αυστραλία, για τις οποίες εκφράζει μεν την αισιοδοξία του, ωστόσο θέλει να διατηρεί χαμηλούς τόνους, για να μην εγείρονται φρούδες ελπίδες στον κόσμο που νοσεί και περιμένει με αγωνία τέτοιες καλές ειδήσεις.
«Ας μην ξεχνούμε ότι πολλά φάρμακα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της κλινικής δοκιμής, αποσύρονται. Αισιοδοξώ, όμως, ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά», τονίζει ο κ. Ματσούκας.
Ο έγκριτος ερευνητής εξηγεί αναλυτικά γιατί στην παρούσα φάση, η λέξη φάρμακο ή εμβόλιο αναφέρεται λανθασμένα, καθώς επίσης περιγράφει με απλά λόγια τον μηχανισμό δράσης της ουσίας, που αυτήν τη στιγμή ερευνάται και σημειολογικά οι επιστήμονες την έχουν ονομάσει Ελμυελίνη, από το Ελλάς και Μυελίνη.
Ο Ιωάννης Ματσούκας είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Calgary του Καναδά και στο Victoria University της Μελβούρνης. Ήταν επί 16 χρόνια επικεφαλής και διευθυντής του διατμηματικού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο: Ιατρική Χημεία Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.»
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Όπως είδατε Συνέλληνες, η ΕΡΕΥΝΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, «ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ» γίνεται αναφορά περί φαρμάκου, εμβολίου, ΑΛΛΑ…
Εκείνοι που έβγαλαν την ανακοίνωση, για ακόμα μια φορά ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ τον κόσμο, έδωσαν χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και ενημέρωση ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ και όπως τα πυροτεχνήματα, χάθηκαν, όπως χάθηκαν και οι εκατοντάδες «νέες θεραπείες» που κατά καιρούς έκαναν την εμφάνιση τους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι πολλοί εκείνοι που παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο νομίζοντας πως θα κάνουν το «Μεγάλο Θέμα».
Κάποια στιγμή, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ θα πρέπει να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ, γιατί ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.
Μαζί με αυτούς θα πρέπει να χαθούν και οι διάφοροι ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ που πουλούν τα «θαυματουργά σκευάσματα» τους (θα μιλήσουμε και γι αυτούς) θησαυρίζοντας σε βάρος των ασθενών.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: