Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πιθανότατα εμπρησμός η φωτιά στο σπίτι του Μπίκα σύμφωνα με την Πυροσβεστική - Από θαύμα δεν υπήρχαν ένοικοι μέσα

Σε εξέλιξη η προανάκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής για την φωτιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Όπως τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Διοικητής Πυροσβεστικής Χαλκιδικής, Μανώλης Τσολάκης , η υπηρεσία ενημερώθηκε στις 11:20 από τηλεφώνημα αγνώστου, άμεσα κινήθηκαν προς την περιοχή Κακούδια έξω από την Ιερισσό, 3 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Εκεί στο συγκρότημα κατοικιών οι πυροσβέστες είδαν να καίγονται οι πέργκολες και η πρόσοψη μία από τις κατοικίες και ειδικότερα η κατοικία του κ. Μπίκα. Σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη, το σπίτι έχει υποστεί εξωτερική ζημιά στις σκεπές και στις πέργκολες και εξωτερικά στην καμινάδα, ενώ λίγος καπνός μπήκε μέσα σε ένα δωμάτιο. 
Ερωτώμενος αν θεωρεί ότι πρόκειται περί εμπρησμού ο διοικητής τόνισε ότι κατά πασα πιθανότητα προς τα εκεί δείχνει η υπόθεση αλλά η προανάκριση συνεχίζεται. Ο κ. Τσολάκης εκτίμησε ότι η φωτιά μπήκε μες στη νύχτα, αλλά δεν μπόρεσε να προχωρήσει λόγω υγρασίας και καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί τελικά τις πρωινές ώρες.
 
Γλίτωσε από τύχη
Όπως είπε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Μπίκας δεν βρισκόταν από καθαρή τύχη στο σπίτι που τυλίχθηκε στις φλόγες αν και σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξε ολοσχερής ζημιά, αφού το σπίτι έχει ζημιές από φωτιά εξωτερικά.
Το συγκεκριμένο συγκρότημα όπως είπε ο ίδιος είναι εξοχικών κατοικιών πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ένοικοι όταν συνέβη το περιστατικό, ωστόσο ο αρχιδιαιτητής χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σπίτι αφού κατάγεται από την Ιερισσό και βρισκόταν εκεί μέχρι χθες το βράδυ.  


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουν εκεί στην Ιερισσό από εμπρησμούς. Ολοσχερή πυρπόληση Αστυνομικού Τμήματος, 3 φορές πυρπόληση και ολοσχερή καταστροφή του καταστήματος της τέως Προέδρου της Ιερισσού κας Γατά, πυρπόληση του αυτοκινήτου του τέως Δημάρχου Χρήστου Πάχτα, πυρπόληση με φωτοβολίδες του Δημαρχείου στην Ιερισσό παρόντων μέσα Δημοτικών Συμβούλων και εργαζομένων, δεκάδες πυρπολήσεις αυτοκινήτων εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός, κατοίκων Ιερισσού και Ν. Ρόδων.