Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΤετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Ένοχοι και αθώοι για τα λαθραία τσιγάρα της Χαλκιδικής

Με ποινές φυλάκισης από 1 έως 5,5 έτη καταδικάστηκαν πέντε άτομα γιατί διευκόλυναν τη λειτουργία εργοστασίου παρασκευής λαθραίων τσιγάρων.
Με ποινές φυλάκισης από 1 έως 5,5 έτη καταδικάστηκαν πέντε άτομα επειδή διευκόλυναν τη λειτουργία εργοστασίου παρασκευής λαθραίων τσιγάρων, στην περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Άλλοι 11 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, μεταξύ αυτών ένας πρώην αντινομάρχης και νομαρχιακοί σύμβουλοι, με την ίδια απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης.


Ένοχοι κρίθηκαν: Ο προϊστάμενος Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Ν. Μουδανιών, ένας αντινομάρχης ,ένας πολιτικός μηχανικός, ο ιδιοκτήτης του επίδικου αγροτεμαχίου όπου στήθηκε το εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρων και ο φερόμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και διακινούσε λαθραία τσιγάρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι δεν υπήρχαν εγκρίσεις - γνωμοδοτήσεις του ΕΟΤ, του Δασαρχείου και του Υπουργείου Πολιτισμού κ.α. Επιπλέον στις εκτός σχεδίου περιοχές του Ν. Χαλκιδικής δεν επιτρέπεται η δραστηριότητα της βιοτεχνίας συσκευασίας τυποποίησης τσιγάρων και προϊόντων καπνού - ξηραντήριο καπνού, ούτε η επεξεργασία γεωργικών προϊόντων γενικότερα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος αντινομάρχης  έλαβε από τον αρχηγό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και ζήτησε κι άλλα 30.000 ευρώ προκειμένου να προβεί σε ενέργειες και να μεσολαβήσει στον δεύτερο κατηγορούμενο αντινομάρχης, στους νομαρχιακούς συμβούλους και στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την έγκριση της συγκεκριμένης άδειας, το 2010.


 Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, που με την ιδιότητα του αντινομάρχη Χαλκιδικής κατέστη κατηγορούμενος για εμπλοκή στη διαδικασία αδειοδότησης «εργοστασίου» για παρασκευή λαθραίων τσιγάρων στην 'Αφυτο Χαλκιδικής. Η αποκάλυψη είχε φέρει στο «φως» τη δράση πολυμελούς κυκλώματος το οποίο εξιχνιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2010.

Πηγή  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: