Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

Ο εφιαλτικός τίτλος του χρονογραφήματος Συνέλληνες, στη χώρα μας, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», είναι εδώ και χρόνια, κατόπιν κρυφών και φανερών αποφάσεων των «αρμοδίων» και των σχετικών περικοπών λόγο «κρίσης» η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αυτή, για την οποία πολλοί αδιαφορούν, και άλλοι, την επικροτούν.
Έγραψα πολλές φορές για ΡΑΤΣΙΣΜΟ απέναντι στα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, τόσο από το «επίσημο» κράτος, όσο και από τους απλούς πολίτες, πολλοί με κατέκριναν, αλλά τα γεγονότα, η καθημερινότητα, με δικαίωναν συνέχεια, όχι μόνο εμένα, αλλά και όλους εκείνους που έκαναν καταγγελίες για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αντιμετώπιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ΛΕΝΕ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.
Έτσι, με μεγάλα γράμματα, για να ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ κάποιοι, και να πάρουν χαμπάρι πως δεν τρώμε το άχυρο που επιχειρούν να μας ταΐσουν.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε, πως δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν δημόσια την ΑΠΕΧΘΕΙΑ τους για τις ευαίσθητες κοινωνικές Ομάδες.
Οι δηλώσεις τους υπάρχουν, και ότι γράφει, δεν ξεγράφει, όπως λέει ο λαός….
Έχουμε λοιπόν τις γνωστές τακτικές που συμβάλουν στο «τελείωμα» των Ατόμων Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, τα «Σφαγεία των ΚΕΠΑ», τις «εγκυκλίους» που ξαναείπαμε, τον «ΜΠΑΚΑΛΟΚΑΤΑΛΟΓΟ» ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ «ΚΤΕΟ» ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, και την κρατική (και όχι μόνο) ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, η οποία κάνει τα πάντα, ακόμα και να ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ….
Κάποιοι είχαν πει (δεν θυμάμαι ρε παιδιά ποιοι ήταν) ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, και άλλα πολλά που ούτε και οι ίδιοι πίστευαν, βασικά, δεν ήξεραν και οι ίδιοι την σημασία αυτών….
Διαβάστε Συνέλληνες το ρεπορτάζ της ΙΟΚΑΣΤΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, και ψάξτε μέσα σας απαντήσεις…..
«Πετούν ανάπηρο με το επίσης ανάπηρο παιδί του “στο δρόμο”
Κάθε προστασία από την Πολιτεία έχουν απολέσει τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Σαν να μην τους έφτανε η φτώχεια και η ανέχεια στην οποία έχουν καταδικαστεί, τώρα βλέπουν και τα σπίτια τους να βγαίνουν «στο σφυρί».
Ο πλειστηριασμός της α΄ κατοικίας ενός πολίτη με βαριά αναπηρία, πατέρα παιδιού επίσης με αναπηρία, χωρίς άλλο οικονομικό πόρο ή οικονομική βοήθεια, που επιχειρήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τελευταία στιγμή αναβλήθηκε χάρη στην παρέμβαση των συμπολιτών του, είναι ενδεικτικός.
Το περιστατικό καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), τονίζοντας ότι πρόκειται για μία περίπτωση από τις πολλές που έρχονται σε γνώση της το τελευταίο διάστημα, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για το αντίθετο. Ζητά, παράλληλα, την επείγουσα παρέμβαση του πρωθυπουργού.
«Αναμένουμε να  αναγνωρίσετε την κρισιμότητα των καιρών που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα. Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, ζητάμε την προστασία τουλάχιστον της α’ κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, ως ένα ελάχιστο δείγμα  δικαιοσύνης και κοινωνικού κράτους» σημειώνει στην επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η Ομοσπονδία.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Για την ώρα, ο άνθρωπος τη γλύτωσε, αλλά….
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ «ΝΟΥΜΕΡΑ», ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΚΡΑΙΟΙ» ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ.
Θα επανέλθω, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ το θέμα δεν κλείνει εδώ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: