Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΤρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ο δήμος Καλαμαριάς απαντά για την υπόθεση της παράγκας στον Φοίνικα

Πολλά ήταν τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν σχετικά με την περίπτωση της οικογένειας που διαβιεί σε παράπηγμα στην περιοχή του Φοίνικα.
Ο δήμος Καλαμαριάς σήμερα με ανακοίνωση που υπογράφει η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Παυλίδου διασαφηνίζει τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση:  

«Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Καλαμαριάς ανακοινώνει σχετικά με το ζευγάρι αστέγων που ζει σε παράγκα στον Φοίνικα τα εξής : Το ζευγάρι και τα δυο ανήλικα τέκνα είναι ωφελούμενοι των κοινωνικών παροχών του Δήμου μας. Από τον Δεκέμβριο του 2014 συνεργάζονται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, είναι ενημερωμένοι πλήρως και ενδελεχώς, τόσο για τις κοινωνικές παροχές του Δήμου, όσο και της πολιτείας γενικότερα, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, ώστε να ωφεληθούν από αυτές. Είναι ωφελούμενοι του προγράμματος "Γεύμα και Φροντίδα", δηλαδή λαμβάνουν καθημερινά γεύμα, καθώς και του Δημοτικού Ιατρείου, όπου τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον, μέχρι πρόσφατα διέμεναν σε διαμέρισμα που τους είχε παραχωρηθεί από δημότη μας έναντι εντελώς συμβολικού τιμήματος (10 ευρώ/μηνιαίως), έπειτα από ενέργειες Κοινωνικού Λειτουργού της υπηρεσίας μας. Η απομάκρυνσή τους από αυτό οφείλετο στη μη τήρηση των συμπεφωνημένων από τους ωφελούμενους.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας
Μαρία Παυλίδου – Βασιλειάδου»
 thessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: