Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η Χαλκιδική εντατικοποιεί τις δράσεις προβολής της στο εξωτερικό - τηλεόραση, ραδιόφωνο και έντυπος τύπος στόχος των δράσεων

2 τηλεοπτικά συνεργεία από τη Σλοβακία, 5 δημοσιογράφοι έντυπου τύπου από το Βέλγιο και τηνΕλβετία και 1 ραδιοφωνικός παραγωγός από τη Γερμανία επισκέφτηκαν την Χαλκιδική τις τελευταίες 15 μέρες ως μέρος του πλάνου προβολής που υλοποιεί ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για φέτος το καλοκαίρι.
Στα μέσα Μαΐου, 2 τηλεοπτικά συνεργεία (TV MARKÍZA, TV JOJ), 4 δημοσιογράφοι έντυπου τύπου από τη Σλοβακία καθώς και 2 εκπρόσωποι του μεγαλύτερου TO της χώρας, SATUR, επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική σε ένα press trip που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.


Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν.... διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, να γευτούν τοπικές γεύσεις και να κινηματογραφήσουν τις εξωτικές παραλίες και τα αξιοθέατα του τόπου. Ήδη προβλήθηκαν τα 2 πρώτα ρεπορτάζ στα παραπάνω τηλεοπτικά κανάλια της Σλοβακίας, όπου φιλοξενείτε και συνέντευξη του προέδρου του ΤΟΧ, Γρηγόρη Τάσιου ενώ αναμένονται και άλλες δημοσιεύσεις.


Στη συνέχεια, ο Γερμανός ραδιοφωνικός παραγωγός, Alex Tauscher, του οποίου οι εκπομπές αναμεταδίδονται σε πάνω από 10 σταθμούς σε όλη τη Γερμανία φτάνοντας τους 1,5 εκ. ακροατές, ταξίδεψε στη Χαλκιδική και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με ντόπιους καλλιτέχνες, να επισκεφτεί παραδοσιακά χωριά και να μάθει για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής από τους ίδιους τους κατοίκους και παράλληλα, να δοκιμάσει την τοπική κουζίνα και να βιώσει τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της.


Το επόμενο press trip που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής αφορούσε 2 ανερχόμενες αγορές για τη Χαλκιδική, το Βέλγιο και την Ελβετία. Θέλοντας να ενισχύσει την αναγνωσιμότητα του στις αγορές αυτές, που φέτος δείχνουν αύξηση των αφίξεων, ο ΤΟΧ σε συνεργασία με τη Marketing Greece, φιλοξένησε 5 δημοσιογράφους έντυπου τύπου από τις χώρες του Βελγίου και στη Ελβετίας στα τέλη Μαΐου και τους «σύστησε» τις ομορφιές της περιοχής, την πλούσια ιστορία και παράδοση και φυσικά την οινική και γαστρονομική κουλτούρα.


Η εξωτική Χαλκιδική δε θα μπορούσε να λείπει και από το καινούριο βίντεο που γυρίζεται για λογαριασμό του γραφείου του ΕΟΤ στην Αγγλία με θέμα: «ήλιος και θάλασσα». Το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στη Χαλκιδική για λίγες μέρες και κινηματογράφησε τις ωραιότερες παραλίες του νομού για να συμπεριληφθούν στο βίντεο που θα προβληθεί στα Βρετανικά ΜΜΕ.


Ο Τουριστικός Οργανισμός συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο διήμερο φεστιβάλ τουρισμού Greek Weekend του Βελιγραδίου που ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα.


Τον Οργανισμό εκπροσώπησε ο Γ. Γραμματέας του και πρόεδρος της Ομοσπονδίας καταλυμάτων κος Δημήτρης Χαδαλής. Το διαφημιστικό υλικό της Χαλκιδικής έγινε ανάρπαστο, ενώ κατά την διάρκεια πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος τα video της Χαλκιδικής με τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας προβάλλονταν σε τεράστια γιγαντοοθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: