Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΑΣΚΗΣΗ ( ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ) ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ « ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ 2016 ».

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής η Άσκηση ( Πολίτικης Προστασίας ) της Λέσχης μας « ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ 2016 ».
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αποστολής μας στην Πολιτική Προστασία και θα αποτελεί ετήσια αξιολόγηση προσωπικού και υλικών .
Στην άσκηση μας έλαβαν μέρος μέλη μας από τον Πολύγυρο και την Γαλάτιστα.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αποστολή έρευνας και διάσωσης εντος κτιρίου που έχει καεί ( μετά την επέμβαση της ΠΥ ). 


Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τα μέλη μας επανέλαβαν αρκετές φορές και σε διαφορετικούς ρόλους το σενάριο εισόδου, έρευνας, παροχής πρώτων βοηθειών, τοποθέτησης ισχαίμου περίδεσης, τοποθέτησης τραυματία σε φορείο, μεταφοράς τραυματία με φορείο, χρήσης πυροσβεστήρα και χρήσης ατομικού ασυρμάτου.

Σε όλη την προσπάθεια μας αρωγός στην άσκηση ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ( Ν Μουδανιών και Μ Παναγίας ) η οποία διέθεσε εξειδικευμένο προσωπικό, ένα πυροσβεστικό όχημα για την εκπαίδευση των μελών μας και υλικά ( φορεία κλπ ), την οποία ευχαριστούμε.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον συνάδελφο κύριο Γιάννη Δαλαμπίρα πρόεδρο της ΕΟΔ Χαλκιδικής για την βοήθεια και την στήριξη του στην Λέσχη μας όπως και για την κατανόηση του ότι μόνο με την συνεργασία θα μπορέσουμε να προστατέψουμε καλύτερα την Χαλκιδική μας, και να ξέρει ότι αυτός και οι φίλοι του είναι ευπρόσδεκτοι στις δραστηριότητες μας, το μόνο που χρειάζεται είναι ρούχα παραλλαγής και καλή διάθεση.

Τέλος ευχαριστούμε την ΛΕΦΕΔ για την παραχώρηση υλικών και τον συνάδελφο Θανάση Γ για το πανέμορφο βίντεο.
 http://lefed131.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: