Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας στο 1ο Χορευτικό Παραδοσιακό Συναπάντημα στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Χορευτικό Παραδοσιακό Συναπάντημα, από την Πέμπτη 12 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, που οργάνωσε στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων ζωής και προσφοράς στα Πολιτιστικά Δρώμενα της Κύπρου, ο Μουσικοχορευτικός Λαογραφικός Όμιλος “Η Βούρκα”.
Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης έλαβε μέρος ο Δήμος Νέας Προποντίδας από την Ελλάδα και οι κοινότητες Μενοίκου, Αγροκηπιάς και Κοράκου από την Κύπρο. Το Δήμο Νέας Προποντίδας εκπροσώπησε ο Γενικός....

Γραμματέας κ.Λέλεκας Ανδρέας. Σε επίπεδο συλλόγων, ελαβαν μέρος ο Σύλλογος Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία, από το Δήμο Νέας Προποντίδας και ο Λαογραφικός Όμιλος “Η Βούρκα”, ο Π.Α.Σ. Αγροκηπιάς και ο Λαογραφικός Όμιλος Κοράκου από την Κύπρο.
Σκοπός αυτού του Παραδοσιακού Συναπαντήματος, είναι η δημιουργία δεσμών φιλίας και συνεργασίας τόσο μεταξύ Δήμου και Κοινοτικών Συμβουλίων Ελλάδας – Κύπρου όσο και μεταξύ Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων στοχεύοντας στη διάδοση της Παράδοσης και του Λαϊκού Πολιτισμού κάθε τόπου.
Δέσμευση όλων ήταν να ακολουθήσουν και άλλα παραδοσιακά Συναπαντήματα με ανταλλαγές Πολιτιστικών Συλλόγων σε Ελλάδα και Κύπρο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: