Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Σε αμερικανικό fund τα πρώτα "κόκκινα" δάνεια επιχειρήσεων

"Κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ θα μεταβιβάσουν η Eurobank και η Alpha Bank, σε ποσοστό 50% η καθεμία, στην πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που ετοιμάζει το αμερικανικό επενδυτικό fund KKR, στο οποίο δίνεται η πρώτη άδεια λειτουργίας για διαχείριση κόκκινων δανείων.
Η συμφωνία που ανακοίνωσαν σήμερα οι Alpha Bank, η Eurobank και η KKR Credit έχει στόχο τη χρηματοδότηση επιλεγμένων ελληνικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης.
Προχώρησαν στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας μέσω της οποίας θα αναθέσουν σε πλατφόρμα υπό τη διαχείριση της.....
Pillarstone τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων και συμμετοχών τους σε επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις ενώ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξετάζει την από κοινού επένδυση σε συνεργασία με την KKR και τις τράπεζες.
Τα οφέλη σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το iefimerida.gr, εστιάζονται:
Στην αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων από εταιρείες με μακρόχρονη διεθνή εμπειρία.
Στην χρηματοδότηση με νέα κεφάλαια, αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, λειτουργική αναδιάρθρωση και διοικητική ενίσχυση, κοινή στόχευση και συντονισμός όλων των πλευρών.
Στον στρατηγικό σχεδιασμό, business plan από εξειδικευμένους συμβούλους και επανακαθορισμός στόχων προκειμένου να ανασυνταχθούν οι επιχειρήσεις αυτές και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά.
Στο μακροπρόθεσμο όφελος για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες με την εξυγίανση και τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: