Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σε λίγες μέρες, θα «γιορτάσουμε» για ακόμα μια φορά την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, της πλέον ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ και ΥΠΟΥΛΗΣ χρόνιας πάθησης που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο.
Δεν ξέρω ΠΩΣ «γιορτάζεται» αυτή η μέρα στις άλλες χώρες, γνωρίζω ΠΩΣ αντιμετωπίζονται όμως οι ασθενείς με την πάθηση αυτή σε πολλά μέρη, σε άλλες, «πολιτισμένες» χώρες που ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση δεν έχουν με την Ελληνική Πραγματικότητα.
Το έχω γράψει αμέτρητες φορές, πως στην Ελλάδα, οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι ίσως από τα πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, στις πλάτες των οποίων παίζονται διάφορα....
ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που σε συνδυασμό με την πάθηση τους, τους κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη απ’ ότι είναι.
Μιλάμε για μια πάθηση για την οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, άσχετα με τα πυροτεχνήματα περί νέων «θεραπειών» που σκάνε τακτικά εδώ και χρόνια δίνοντας ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ στους ασθενείς….
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ, ΑΠΛΑ, «ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ.
Έτσι, σε απλά Ελληνικά, μπας και το καταλάβουν οι «διαφημιστές» - δημοσιογράφοι και μη των φαρμακευτικών εταιριών.
Σίγουρα, δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω σε αυτό τον πλανήτη, που να μην θέλει να βρεθούν οι θεραπείες για ΟΛΕΣ τις αρρώστιες.
Βέβαια, αν θεραπευτεί ο κοσμάκης, αν γίνει καλά, θα βάλουν λουκέτο ΟΛΕΣ οι φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ από τον Ανθρώπινο Πόνο, γιατί είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ!
Πείτε με «κακοπροαίρετο», αλλά για σκεφτείτε, ΠΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ, ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ!
Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά πάρα πολλοί ασθενείς με διάφορες χρόνιες παθήσεις, άτομα, που ουσιαστικά είναι κάτι σαν τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟ «ΣΚΕΥΑΣΜΑ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ «ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ»..
Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας λοιπόν, στις 25 του Μήνα, και στην Ελλάδα, μια από τα ίδια.
Η πάθηση βρίσκεται ΕΚΤΟΣ λίστας, ξέρετε, εκείνο το κατάπτυστο μπακαλοτέφτερο με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, και το άλλο, με τα…. «ποσοστά αναπηριών», οι ασθενείς ταλαιπωρούνται κάθε τρία χρόνια στα ΚΕΠΑ, λες και θα γίνουν καλά, λες και δεν έχουν τα ΜΥΡΙΑ όσα προβλήματα που επιφέρει η ΣΚΠ, μέσα σε όλα και οι διάφορες ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των…. «θεραπειών», λες και…….
Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά και άλλα πολλά, έχουν να αντιμετωπίσουν σε πολλές περιπτώσεις την ΑΓΝΟΙΑ για την πάθηση από τους γιατρούς που αποτελούν τις υγειονομικές επιτροπές, και μιλώ για ΑΓΝΟΙΑ, γιατί η συγκεκριμένη πάθηση είναι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ,  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΓΙΑΤΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΞΕΓΕΛΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ (αυτό είναι μαρτυρία πολλών γιατρών), ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ…..
Και φυσικά, μην το ξεχάσω, η ταλαιπωρία των ασθενών με ΣΚΠ στα ΚΕΠΑ, ενισχύεται και από τις διάφορες «παρεμβάσεις διευθυντών» στις αποφάσεις των επιτροπών, οι οποίες, στα πλαίσια της «γραμμής κοψίματος ατόμων με αναπηρίες από τις επιτροπές», γραμμή παλιά, των προηγούμενων κυβερνήσεων, ακυρώνουν ουσιαστικά την απόφαση της επιτροπής  στέλνοντας σε δευτεροβάθμια επιτροπή τους ασθενείς με ότι συνεπάγεται αυτό από χρόνο, κλπ.
Λες και ΟΛΟΙ με τις χρόνιες παθήσεις, προτιμούν τα αναπηρικά επιδόματα, τις αναπηρικές συντάξεις, από την ΥΓΕΙΑ τους….
Λες, και ήταν επιλογή τους να τυραννιούνται για μια ζωή, λες και…….
Την άλλη εβδομάδα λοιπόν, θα…. «γιορτάσουμε» την Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ, θα βγουν κάποιοι να πουν τις γνωστές μπούρδες, και μετά, του χρόνου πάλι.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: