Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αυλαία στις εκδηλώσεις για το μήνα Μάιο στον Πολύγυρο



Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του Μαΐου στον Πολύγυρο, που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της κήρυξης της επανάστασης της Χαλκιδικής στις 17 Μαΐου 1821.
            Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πολυγύρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων και εκθέσεων, τις οποίες παρουσίασαν φορείς και σύλλογοι υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Το κοινό γέμισε το Δημοτικό Θέατρο και χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στη Βυζαντινή Χορωδία Πολυγύρου, που ερμήνευσε Θρήνους και Τραγούδια της Άλωσης της. Και οι τρεις  θεατρικές παραστάσεις, το Black Out από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, το Χωρίζουμε λέμε… με τους Αλέξανδρο Ρήγα, Μπέσυ Μάλφα και Ρένο Χαραλαμπίδη και η Κωμωδία ενός Μεγάλου Έρωτα, από τον Πολιτιστικό φορέα «Ένεπε Μούσα» έκαναν τους θεατές τους να γελάσουν με την ψυχή τους. Ξεχωριστή ήταν και η συναυλία που οργάνωσε ο ΑΟΠ με τον Δημήτρη Μπάση και τις Θαμυριάδες.
            Χιλιάδες χορευτές αλλά και πλήθος κόσμου πλημμύρισαν τον πεζόδρομο του Πολυγύρου συμμετέχοντας στο 12ο Αντάμωμα που οργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για την έκθεση φωτογραφίας «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ!!!» που οργάνωσε το Μορφωτικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου και της ομάδας FB «Παλιές φωτογραφίες του Πολυγύρου».
            Στις εκδηλώσεις πήραν ακόμα  μέρος: η  Δημιουργική Ομάδα Νέων του ΚΕΦΙΑΠ με μια ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση, ο Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου με μια γιορτή για τη μητέρα και ξεναγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών με ομιλία για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
            Φυσικά οι επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης της Χαλκιδικής κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση αλλά και το Δρόμο Τιμής και Μνήμης 12 χιλιομέτρων για πεζοπόρους, ποδηλατιστές και δρομείς, που οργάνωσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου και εθελοντές.
            Στις 22 Μαΐου έγινε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου Στέφανου Κότσιανου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ιδρυμάτων Σ. Κότσιανου, η Παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου του Δήμου Πολυγύρου για τις τέχνες και τον πολιτισμό και η παρουσίαση εικονικής περιήγησης Λαογραφικού Μουσείου Πολυγύρου. Τέλος, με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Πολυγυρινής ποιήτριας, Μαρίας Τζίκα.
            Ππαρόλο που και το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων, ο Δήμος Πολυγύρου προχωράει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του προγράμματος για το 8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου – Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2016, το οποίο θα ανοίξει την αυλαία του στις αρχές του Ιούλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: