Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Εγκρίθηκε η ένταξη των έργων κατασκευής δύο Νηπιαγωγείων στο Ε.Π. “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”

Εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας η ένταξη των έργων κατασκευής του 4ου και του 5ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών στο Ε.Π. “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020” συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης  991.727,09€ και 1.106.908,75€ αντίστοιχα.
Ο Δήμος μας υπέβαλε την αίτηση χρηματοδότησης των εν λόγω πράξεων προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πλήρη φάκελο μελετών, αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων κ.ά. στις 22 Απριλίου 2016.
Αναλυτικά το 4ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μουδανιών το....

οποίο θα είναι δυναμικότητας πενήντα (50) μαθητών περιλαμβάνει δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία – κουζίνα,  γραφείο νηπιαγωγών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων & τμηματικό υπόγειο. Είναι ένα ισόγειο κτήριο, στο οποίο αναπτύσσονται οι προαναγραφόμενες χρήσεις σε ενιαίο επίπεδο. Ο σχεδιασμός του έγινε με βάση τις βιοκλιματικές αρχές για την ελάχιστη ενεργειακή κατανάλωση, με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του και προσαρμογή των διαστάσεων στην κλίμακα των παιδιών.    Το οικόπεδο στα οποίο θα κατασκευαστεί το 4ο Νηπιαγωγείο Ν.Μουδανιών (κάλυψης 344,54 τ.μ., δόμησης 344,54 τ.μ. & υπογείου 179,25 τ.μ.), τοποθετείται εντός του οικισμού Ν.Μουδανιών (περιοχή ΕΣΥ), έχει εμβαδόν 579,45 τ.μ. και είναι γωνιακό.
Όσον αφορά το 5ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μουδανιών πρόκειται για ένα σχολείο δυναμικότητας πενήντα (50) μαθητών περιλαμβάνει δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία – κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών & αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Είναι ένα ισόγειο κτήριο, στο οποίο αναπτύσσονται οι προαναγραφόμενες χρήσεις σε ενιαίο επίπεδο. Ο σχεδιασμός του έγινε με βάση τις βιοκλιματικές αρχές για την ελάχιστη ενεργειακή κατανάλωση, με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του και προσαρμογή των διαστάσεων στην κλίμακα των παιδιών. Τα οικόπεδα στα οποία θα κατασκευαστεί το 5ο Νηπιαγωγείο Ν.Μουδανιών (κάλυψης 482 τ.μ. και δόμησης 415 τ.μ.), τοποθετούνται εντός του οικισμού Ν.Μουδανιών (περιοχή Κτηνιατρείου), έχουν συνολικό εμβαδόν 1.088 τ.μ. και πρόσωπο σε δύο δημοτικές οδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: