Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠαρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Σκληραίνει ο ΕΝΦΙΑ, καταργούνται φοροαπαλλαγές - Τι προβλέπει το σχέδιο της ΓΓΔΕ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για το τρέχον έτος προαναγγέλλει την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα και τη ριζική αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων.
Στο στόχαστρο μπαίνουν:

-Η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους
-Η έκπτωση του 10% των εξόδων για δωρεές, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη
-Οι απαλλαγές και εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος που αφορούν τους ανάπηρους
-Οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους

Η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοθετικές διατάξεις που θα προβλέπουν αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ, μείωση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από τις 300.000 ευρώ στις 150.000-200.000 ευρώ και αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.
Ετοιμάζονται επίσης νέες παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο και η δημιουργία περιουσιολογίου μετατίθεται για το τέλος Ιουνίου του 2017, αναφέρει ο ''Ελεύθερος Τύπος''.
Επιπλέον εξετάζεται η επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και στις θυρίδες των οφειλετών του Δημοσίου και συνολικά για το 2016 έχουν προγραμματιστεί 103.770 φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: