Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο πόλεμος για τα εκατομμύρια του Παντελίδη

Η ασφάλεια ζωής του 1 εκατομμυρίου, το χακάρισμα με λεία 200.000 ευρώ, τα πνευματικά δικαιώματα και οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές συνθέτουν το γαϊτανάκι του κέρδους που έχει στηθεί με φόντο το μοιραίο τροχαίοΑπό εκείνο το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, το τελευταίο που είδε να ξημερώνει στη σύντομη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, πολλά έχουν γίνει και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Οι καταθέσεις, οι μαρτυρίες, οι πραγματογνωμοσύνες, οι εκτιμήσεις και οι μηνύσεις πάνε κι έρχονται, ενώ σταθερά στο φόντο τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οι αστικές αποζημιώσεις και τα πνευματικά δικαιώματα γίνονται μήλον της Εριδος για τις οικογένειες των εμπλεκομένων. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν τον αδικοχαμένο τραγουδιστή να είχε ασφάλεια ζωής ύψους 1.000.000 ευρώ προσδίδουν εξαιρετικό ενδιαφέρον στον γρίφο του «ποιος ήταν τελικά ο οδηγός του μοιραίου τζιπ». Μια απάντηση που δείχνει όχι μόνο το αν, αλλά και το ποιος και πόσα θα πάρει. Ο Παντελής έφυγε, ο χορός των εκατομμυρίων άρχισε.




Σοκ και δέος Οσωρός με τις δεκάδες ανθοδέσμες στο σημείο όπου ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή προκαλεί ακόμα και έναν μήνα μετά το βίαιο «φευγιό» του σοκ και δέος στους διερχόμενους οδηγούς της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Τα αναμμένα καντηλάκια γύρω από τα εκατοντάδες σημειώματα των φίλων και θαυμαστών του άτυχου τραγουδιστή δημιουργούν μια μυστικιστική, σχεδόν μακάβρια αίσθηση δίπλα στις φωτογραφίες του δημοφιλούς αστέρα που τον δείχνουν να κοιτάζει κάπου ψηλά. Αγνωστο αν από κει που βρίσκεται μπορεί να ακούσει και να δει όσα λένε γι’ αυτόν χωρίς αυτόν, τι σημαίνει για τους παρόντες η δική του απουσία. Από τη μία ο πόνος της απώλειας και το σοκ της ακαριαίας αποσύνδεσης από τη ζωή που βιώνουν η οικογένεια και οι φίλοι του και από την άλλη μια σοβαρά τραυματισμένη 30χρονη κοπέλα που είναι ακόμα σε καταστολή στην Εντατική, μια 21χρονη που στάθηκε πιο τυχερή και οι δικές τους οικογένειες, η καθεμία βυθισμένη στις δικές της ζοφερές σκέψεις, να αναζητά την προσωπική της δικαίωση.

Τα λυγισμένα κιγκλιδώματα και το απαρχαιωμένο οδόστρωμα στην αερογέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης δεν είναι μόνο το σκηνικό ενός μοιραίου τροχαίου. Είναι και το αντικείμενο των αγωγών που σύντομα θα καταθέσουν οι δικηγόροι των οικογενειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του κατασκευαστή διεκδικώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ με διψήφιο αριθμό εφόσον αποδειχτούν ως «φονικές κακοτεχνίες».



Η ασφάλεια ζωής Οι πληροφορίες ότι ο τραγουδιστής είχε ασφάλεια ζωής ύψους 1.000.000 ευρώ, η μήνυση κατά αγνώστων που ήδη έχει υποβάλει η οικογένειά του για το χακάρισμα προσωπικών του λογαριασμών στο Ιντερνετ αποσπώντας ποσό ύψους 200.000 ευρώ (όσο εκτιμούν το κόστος από τα κέρδη των διαφημίσεων), τα εν γένει πνευματικά δικαιώματα από τις πωλήσεις των δίσκων και των τραγουδιών του, αλλά και οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες στους δικαιούχους εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του μοιραίου τροχαίου, συνθέτουν το γαϊτανάκι των εκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από αυτό. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι αγωγές που πιθανόν θα καταθέσουν οι συγγενείς της σοβαρά τραυματισμένης Μυρσίνης (Μίνας) Αρναούτη -ενδεχομένως και κατά της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλη η μάχη που γίνεται από τους δικηγόρους και τους πραγματογνώμονες που διόρισαν οι οικογένειες εστιάζει στο να αποδειχτεί το ποιος οδηγούσε το μαύρο Mercedes, αφού κάθε πλευρά έχει σοβαρούς λόγους να επιθυμεί διαφορετικό οδηγό. Η οικογένεια Παντελίδη μέσω του δικηγόρου της Πέτρου Καϊμακάμη ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι το βαρύ όχημα οδηγούσε η 21χρονη Φρόσω, την ίδια ώρα που ο δικηγόρος της οικογένειας Αρναούτη, Γιάννης Κωλέττης, δηλώνει ότι οι δικοί τους πραγματογνώμονες έχουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας του τραγουδιστή. Ολα αυτά σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ειδικά στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι το θηριώδες SUV το οδηγούσε ο 32χρονος Παντελίδης. Για τον λόγο αυτό η Τροχαία Ελληνικού έχει ζητήσει εξέταση DNA προκειμένου να ταυτιστεί επιστημονικά ο οδηγός, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η ΕΛ.ΑΣ. με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκτιμά ότι ο Παντελίδης ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το τιμόνι του μοιραίου αυτοκινήτου. Αρχισαν τα όργανα αλλά δυστυχώς ο Παντελής δεν θα σηκωθεί από τη θέση του. Ο χορός των εκατομμυρίων στήθηκε ερήμην του.



Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης και τραυματίστηκαν η Μίνα Αρναούτη (πάνω) και η Φρόσω Κυριάκου



Ηδικογραφία που συντάσσει η Τροχαία Ελληνικού αναμένεται αρχές Απριλίου να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Μέσα σε αυτήν θα περιλαμβάνονται το πόρισμα των πραγματογνωμόνων της Τροχαίας, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και τα ευρήματα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου που θα δείξουν μόνο αν υπήρξε κάποια βλάβη στο μοιραίο SUV. «Δεν πρόκειται να μάθουμε πολλά. Ο εγκέφαλος ενός αυτοκινήτου δεν είναι κάτι ανάλογο όπως τα “μαύρα κουτιά” των αεροπλάνων. Αυτό που μπορεί μόνο να μας δείξει είναι αν υπήρξε κάποια βλάβη και όχι την ταχύτητα του οχήματος τη στιγμή του τροχαίου, αν ο οδηγός πάτησε φρένο ή αν έστριψε το τιμόνι. Γι’ αυτά μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε», λένε οι ειδικοί.

Το τι ακριβώς συνέβη στις 8.10 το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου στην αερογέφυρα του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού θα προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας στη δικογραφία που θα στείλουν στον εισαγγελέα. «Δεν μας ενδιαφέρει από πού ξεκίνησε και πού θα πήγαινε ο γνωστός τραγουδιστής. Ούτε για ποιον λόγο επέλεξε να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο και δεν ακολούθησε άλλη διαδρομή. Στην έκθεση ουσιαστικά θα περιγράφεται με λεπτομέρειες η πρόσκρουση του οχήματος και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα», διευκρινίζουν οι αρμόδιοι και συμπληρώνουν: «Στη δικογραφία που σχηματίζεται θα μπουν και οι δεκάδες καταθέσεις που έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Τροχαίας. Αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του τραγουδιστή αλλά και των δύο κοριτσιών, ακόμη και πυροσβέστες και τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις για την υπόθεση». Μέχρι στιγμής, έχει δώσει δύο καταθέσεις μόνο η Φρόσω Κυριάκου. Σύμφωνα με την εκδοχή της 21χρονης, ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του οχήματος, ενώ δευτερόλεπτα πριν το SUV προσκρούσει στο κράσπεδο έγειρε στο κάθισμα της συνοδηγού, εκεί δηλαδή που βρισκόταν η ίδια. Οπως λένε οι αξιωματικοί της Τροχαίας, ίσως να έγειρε επειδή αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε από την κούραση. Ολες αυτές τις ημέρες, πάντως, η νεαρή κοπέλα αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τα media, δεν έχει να πει το παραμικρό για εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και τα όσα προηγήθηκαν. Μετά τις καταθέσεις της στην Τροχαία, οι απορίες του κοινού για το τι έγινε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που το βαρύ όχημα έφυγε από τον δρόμο, σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός, τι είπε κι αν είπε κάτι ακολούθησαν τη δική της σιωπή. Την ίδια στιγμή, η δεύτερη συνεπιβάτης, η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη, εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική του «Ευαγγελισμού» και οι αστυνομικοί περιμένουν να βελτιωθεί η κατάστασή της προκειμένου να την επισκεφθούν και να καταγράψουν τη δική της εκδοχή των πραγμάτων.




Ποιος οδηγούσε το τζιπ Μόνο που οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το ποιος οδηγούσε το θηριώδες τζιπ, με την οικογένεια Παντελίδη να ισχυρίζεται ότι στο τιμόνι βρισκόταν η Φρόσω Κυριάκου, έκαναν την Τροχαία να ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα. Σε πρώτη φάση προσπάθησε να ελέγξει όλες τις κάμερες της παραλιακής αλλά και των δρόμων από τους οποίους πέρασε το SUV προκειμένου να ζουμάρει και να ξεκαθαρίσει το πρόσωπο πίσω από το τιμόνι. Δυστυχώς, το υλικό δεν ήταν αξιοποιήσιμο. Η εκτίμηση της Τροχαίας ότι ο Παντελίδης οδηγούσε το τζιπ αναμένεται πλέον να αποδειχτεί (ή όχι) και επιστημονικά εφόσον φτάσουν στα χέρια της τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τα ευρήματα στο τιμόνι, στο χειρόφρενο και τους αερόσακους. Οσο για τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα χρειαστούν περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι η ιατροδικαστική υπηρεσία να βγάλει αποτελέσματα που θα δείξουν αν ο τραγουδιστής είχε καταναλώσει αλκοόλ και σε ποια ποσότητα ή αν είχε γίνει χρήση κάποιας άλλης ουσίας (οικειοθελώς ή μη, άγνωστο) που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να φύγει το αυτοκίνητο από τον δρόμο.

Τα μέχρι στιγμής πάντως στοιχεία δείχνουν ότι το τζιπ δεν παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα στο γκάζι ή στο φρένο, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε -χωρίς απτές αποδείξεις- ότι ο 32χρονος τραγουδιστής έφυγε από τον δρόμο χωρίς να πατήσει καθόλου φρένο. Λένε επίσης ότι στην αερογέφυρα, λίγο πριν βγει στη Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, το μαύρο Mercedes ML κινούνταν με ταχύτητα που άγγιζε περίπου τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.



Στο σημείο του δυστυχήματος θαυμαστές του Παντελίδη αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του. Το επίσημο πόρισμα μαζί με τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου που του στέρησε τη ζωή

Από την έρευνα της Τροχαίας προκύπτει επίσης ότι τόσο ο τραγουδιστής όσο και η Φρόσω Κυριάκου δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας. Τις είχαν αυτό που λένε στη γλώσσα των αστυνομικών «πατημένες», δηλαδή περασμένες στο κάθισμα για να μη χτυπάει το αλάρμ. Το ότι ο Παντελίδης έγειρε προς τη μεριά της, όπως κατέθεσε και η ίδια, ήταν η μοιραία στιγμή που έκρινε τον δικό του τραγικό χαμό και τη δική της σωτηρία. Το σώμα του λειτούργησε ως ασπίδα και η 21χρονη συνοδηγός (εφόσον ισχύει η δική της εκδοχή) τη γλίτωσε με ένα κάταγμα στον δεξί της ώμο. Την ίδια στιγμή η Μυρσίνη Αρναούτη, αν και καθόταν στο πίσω κάθισμα και φορούσε ζώνη ασφαλείας, έφερε πολλαπλά κατάγματα και τραύματα στα δεξιά άνω και κάτω άκρα της καθώς και στον θώρακα, τα οποία παραλίγο να αποδειχτούν μοιραία. Ο Παντελής «έφυγε» ακαριαία.




Οι δικηγόροι Ενας μήνας έχει ήδη κλείσει από εκείνη την ημέρα που κάποιοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Και κυρίως η οικογένεια Παντελίδη που μαζί με τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας έχει να αντιμετωπίσει και το βάρος της δημοσιότητας, να προστατεύσει τη μνήμη του, να περιφρουρήσει το καλλιτεχνικό του έργο και τα δικαιώματα που προκύπτουν από αυτό. Τα μικρότερα αδέλια του, ο Τριαντάφυλλος και ο Νίνο, ανεβάζουν στο Facebook τραγούδια του και βιντεοκλίπ, φωτογραφίες με τον «Παντέλο» τους, στίχους δικούς του από βιώματα προσωπικά, ενώ το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του πατέρα του Σταύρου και το καφέ του Τριαντάφυλλου είναι γεμάτο από αφίσες του. Φίλοι και συγγενείς βρίσκονται συνεχώς δίπλα τους, ενίοτε και καλοθελητές που με το μακρύ και το κοντό τους ρίχνουν βρώμικο οινόπνευμα στις ανοιχτές πληγές τους. Η διαπίστωση ότι μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατό του, επιτήδειοι χάκαραν τους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Ιντερνετ (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, i-Cloud) καρπούμενοι διαφημιστικά οφέλη ήταν μια ακόμα κυνική επιβεβαίωση της ρήσης «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Από τη μία το δράμα μέσα στο σπίτι, από την άλλη οι έξωθεν επιθέσεις. Και συγχρόνως η ανάγκη τους να κάνουν το χρέος τους απέναντι στη μνήμη του, να βρουν απαντήσεις στις δικές τους βασανιστικές ερωτήσεις με τα «ποιος, πώς, πότε και γιατί». Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η ανατροπή που έφερε στην υπόθεση ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη σχετικά με το πρόσωπο που οδηγούσε το μοιραίο τζιπ ήταν μάλλον αναμενόμενη, δεδομένης ακόμα της έλλειψης απτών αποδείξεων.

Η δήλωσή του ότι «δεν υπάρχουν μόνο ενδείξεις αλλά ισχυρές αποδείξεις βάσει των οποίων τις επόμενες ημέρες θα έχουμε διαφορετική εκτίμηση για το ποιος προκάλεσε το δυστύχημα» δίνει νέα τροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα. «Εχουμε ζητήσει από την Τροχαία του Ελληνικού να καλέσει κάποιον αυτόπτη μάρτυρα που έχει δώσει σωρεία συνεντεύξεων και υποστηρίζει ότι ήταν ο πρώτος που παρευρέθη στον τόπο του δυστυχήματος και μάλιστα πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία», συμπληρώνει με νόημα ο δικηγόρος κ. Καϊμακάμης. Αναφέρεται βέβαια στον μάρτυρα με το όνομα Γιώργος Ζωγόπουλος, τον πρώτο που βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος και είχε μιλήσει τότε στις κάμερες χωρίς να αναφερθεί στο ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου. Την τελευταία εβδομάδα όμως ο ίδιος εμφανίστηκε και πάλι, ενώ απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αποκάλυψε μια λεπτομέρεια που σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Παντελίδη ανατρέπει τα δεδομένα. «Το πρώτο άτομο που βγήκε από την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου ήταν η κοπέλα που είναι καλά στην υγεία της, η Φρόσω, κι εγώ κρατούσα το αυτοκίνητο πιστεύοντας ότι θα τουμπάρει και θα πλακώσει τους ανθρώπους», είπε για να συμπληρώσει ότι «το ποιος οδηγούσε δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, οι άνθρωποι μέσα στο αυτοκίνητο είχαν φύγει από τις θέσεις τους και βρισκόντουσαν στον ουρανό, δεν ήταν στα καθίσματά τους». «Αφού η Φρόσω βγήκε από την αριστερή πλευρά του οχήματος, δηλαδή την πλευρά του οδηγού, και στο πίσω κάθισμα καθόταν η Μίνα Αρναούτη, τότε είναι αυτή η οδηγός του οχήματος», λέει το περιβάλλον του Παντελή Παντελίδη.

Λίγες μέρες μετά, κολλητός φίλος του Παντελίδη, ο Σπύρος Ζωΐτσας, μέσα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο κανάλι STAR έδωσε μια παρόμοια εκδοχή του τροχαίου βάσει των μαρτυριών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλά ακούστηκαν για το ποιος οδηγούσε. Ακόμα και στην αρχή με το που βγήκε από το αυτοκίνητο η Φρόσω, είπε ξαφνικά σε κάποιους περαστικούς: “Δεν οδηγούσα εγώ αλλά ο Παντελής”. Αυτό αν όντως ισχύει, δεν κατάλαβα γιατί το είπε. Μου φαίνεται, όμως, λιγάκι περίεργο. Μπορεί η κοπέλα να το είπε σαν αντίδραση από τον φόβο της... Ολα θα φανούν μετά τα πορίσματα… Από την άλλη και ο Παντελής να οδηγούσε, με το πρώτο χτύπημα που θα έκανε, πιστεύω κάποια αντίδραση θα είχε. Το αμάξι όμως δεν είχε καμιά αντίδραση. Δεν υπήρχαν καθόλου χτυπήματα στον θώρακά του και η κοπέλα που βρέθηκε χτυπημένη πίσω στο αμάξι, στη μεριά του συνοδηγού ήταν. Είναι περίεργο».

Το ποιος είναι ο οδηγός του SUV είναι το κατεξοχήν σημαντικό στοιχείο εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που λένε ότι ο τραγουδιστής είχε κάνει ασφάλεια ζωής που ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ. Διότι αν ο Παντελίδης ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε το τιμόνι του Mercedes και οι τοξικολογικές εξετάσεις δείξουν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, τότε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η αποζημίωση. Αν, όμως, αποδειχτεί ότι οδηγός του τζιπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου, δεν τίθεται θέμα άρσης της αποζημίωσης όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών, καθώς ακόμη και αν ο συνοδηγός έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Από την άλλη, η οικογένεια της σοβαρά τραυματισμένης Μίνας, μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Κωλέττη προσπαθεί να ακυρώσει τις εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων της οικογένειας Παντελίδη. «Εχει προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες και έχει διορίσει τεχνικούς συμβούλους. Παρακολουθεί ταυτόχρονα με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία αφενός μεν τα όσα της αποδίδονται ότι τάχα είπε ή δεν είπε και αφετέρου τα διάφορα σενάρια σχετικά με τις αιτίες του τροχαίου, τα οποία, κατά την εκτίμησή μας, δεν συνάδουν με την κοινή λογική. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Τροχαία Ελληνικού με εποπτεύουσα αρχή την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παρακαλούμε όλοι να σεβαστούν την προανάκριση και να μην ξεχνάμε ότι τα διδάγματα της κοινής πείρας πολλές φορές και η απλή λογική είναι η καλύτερη μέθοδος διαπίστωσης των αιτιών των τροχαίων δυστυχημάτων», επισημαίνει ο κ. Κωλέττης υπογραμμίζοντας ότι το πόρισμα των δικών τους τεχνικών συμβούλων είναι εντελώς αντίθετο με αυτό της οικογένειας του τραγουδιστή. Το αυτοκίνητο έτρεχε με αυξημένη ταχύτητα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η άλλη πλευρά.




Αγωγές Γιατί όμως η πλευρά Αρναούτη μπαίνει σε μια διαδικασία σκληρής αντιπαράθεσης με την οικογένεια Παντελίδη; Πρώτον, επειδή σκοπεύει να καταθέσει αγωγές ύψους πολλών εκατομμυρίων σε βάρος της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή για τις σοβαρές βλάβες που έχει υποστεί η υγεία της κοπέλας από το τροχαίο. Αν, λοιπόν, γίνει δεκτή η εκτίμηση της οικογένειας Παντελίδη ότι το αυτοκίνητο δεν το οδηγούσε εκείνος αλλά η Φρόσω, τότε θα είναι αδύνατον, λόγω του οικονομικού προφίλ της 21χρονης, να πάρουν αποζημίωση. Δεύτερον, γιατί πολύ απλά θέλουν να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα που έστειλε το κορίτσι τους στην Εντατική. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν υπήρχε η πρόθεση να κινηθούν δικαστικά προς κάθε κατεύθυνση, δεν θα είχαν και λόγο να προσλάβουν δικηγόρο.

Από τη δική της πλευρά η οικογένεια Παντελίδη, εκτός από τον κίνδυνο να χαθεί η αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής που είχε κάνει ο Παντελής εφόσον αποδειχτεί ότι εκτός από οδηγός ήταν και μεθυσμένος, έχει να αντιμετωπίσει και τις αξιώσεις από τις αστικές αποζημιώσεις που διεκδικούν οι οικογένειες των κοριτσιών. Αρα το κομβικό κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης είναι να αποδειχθεί ο οδηγός - γεγονός που αλλάζει προς το καλύτερο ή το χείριστο τις ζωές όλων.
Σημειωτέον ότι είναι θέμα ημερών να κατατεθούν αγωγές εκατομμυρίων από την πλευρά της οικογένειας του τραγουδιστή και σε βάρος των υπευθύνων για την κατάσταση του οδικού δικτύου και του σημείου όπου έγινε το δυστύχημα. Να αποδείξουν δηλαδή ότι το οδόστρωμα και κυρίως τα κιγκλιδώματα δεν ήταν στην κατάσταση που θα έπρεπε να είναι και πως αν ήταν επαρκώς συντηρημένα, δεν θα έσπαγαν, θα συγκρατούσαν το αυτοκίνητο και το σίδερο δεν θα χτυπούσε στο κεφάλι τον τραγουδιστή. Ολα αυτά τα «αν» που πλέον δεν έχουν καμία σημασία για όποιον έχει ήδη φύγει από τη ζωή, αλλά εξακολουθούν να σέρνονται σαν άδικες κατάρες για όποιους μένουν πίσω. Και, όπως όλα δείχνουν, θα σέρνονται για πολύ καιρό ακόμα.




Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το «φαινόμενο Παντελίδης» Το who is who του Κώστα Μπερτάκη - Οι δρόμοι της νύχτας, οι έρωτες και η ανακάλυψη του νεαρού τραγουδιστή που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του επιχειρηματία από την Κρήτη

Είναι Νοέμβριος του 2014, ξημερώματα Κυριακής, στις Τζιτζιφιές. Τα φώτα στο νυχτερινό κέντρο «Teatro» είναι ακόμη αναμμένα και την ίδια στιγμή που κάποιοι θαμώνες βγαίνουν έξω από το μαγαζί, αρκετοί άλλοι μπαίνουν.

Η ώρα είναι 5.30 το πρωί και στην πίστα έχει βγει για τρίτη φορά μέσα σε ένα βράδυ ο Παντελής Παντελίδης. Πάολα και Γιώργος Μαζωνάκης έχουν τελειώσει και τα δυο τους προγράμματα και ο «Παντέλος», όπως τον λένε φίλοι και γνωστοί, βγαίνει με την εισαγωγή του «Σκούπισε τα πόδια σου...». Οι φανατικοί του παραληρούν και στο prive (είναι ο χώρος μπροστά από την πίστα μόνο με καναπέδες για τους καλούς πελάτες του μαγαζιού) εμφανίζεται ένας σαραντάρης καλοντυμένος άνδρας. Αρχίζει να χαιρετάει όσους τον αναγνωρίζουν και του πετάνε λουλούδια, ενώ χαμογελάει στα σχόλια για το πιο δυνατό σχήμα της Αθήνας, την ίδια στιγμή που μια νεαρή ρωτάει τη φίλη της: «Καλέ, ποιος είναι αυτός που τον χαιρετάνε όλοι;».



Ο κ. Κώστας Μπερτάκης (πάνω) είναι ο επιχειρηματίας που συνειδητοποίησε πρώτος ότι το άστρο του Παντελίδη θα πάει πολύ μακριά. Επενδύει σε αυτόν όχι μόνο ως εξαιρετικός μάνατζερ, αλλά και ως φίλος του ντροπαλού νεαρού

Δεν είναι άλλος από τον κ. Κώστα Μπερτάκη, αυτός που είδε ό,τι δεν πρόλαβαν να δουν οι άλλοι επιχειρηματίες: ότι αυτό το παιδί που δεν είχε κοιλιακούς είχε τρελή πέραση στον κόσμο με τα τραγούδια του προτού καν τα κυκλοφορήσει. Εκείνο το βράδυ του Νοέμβρη, πριν από δύο χρόνια, ο επιχειρηματίας κοίταζε τον Παντελίδη να αποθεώνεται μέσα στο μαγαζί του, σκεπτόμενος πιθανότατα ότι τα καλύτερα έρχονταν. Αυτό που δεν μπορούσε να διανοηθεί είναι ότι μαζί με τα καλύτερα θα ερχόταν και το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, τότε που ο «μικρός» -όπως τον έλεγε κάποιες φορές- Παντελής σκοτώθηκε σε τροχαίο σημαδεύοντας για πάντα τον Κώστα Μπερτάκη.

Οι Μοίρες είναι μια κωμόπολη του Νομού Ηρακλείου και το μέρος από όπου κατάγεται ο Κώστας Μπερτάκης. Γεννημένος πριν από σαράντα δύο χρόνια, μεγάλωσε σχεδόν αποκλειστικά με τη μητέρα του, Ευαγγελία Μπερτάκη -όλοι προτιμούν να την προσφωνούν Βάνα-, η οποία χώρισε από τον πατέρα του όταν εκείνος ήταν μικρός. Ο ίδιος της έχει απίστευτη αδυναμία και τη λατρεύει. Μεγαλώνοντας δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ ο χαρακτήρας του παραπέμπει άμεσα σε Κρητικό παλαιάς κοπής.

Εξυπνος, μετρημένος στα λόγια του και βλέμμα με το οποίο έχει μάθει από την εφηβική του ηλικία να «μετράει τους ανθρώπους», τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.




Η σχέση με μια Σταρ Ελλάς και ο γάμος με την Κωσταγιού

Ξεκίνησε με ένα μικρό μαγαζί κάπου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, καταφέρνοντας σχετικά γρήγορα να ακουστεί, παρόλο που δεν είχε κάνει συνεργασίες με δυνατά ονόματα. Οι τρόποι του, ο σεβασμός προς τους πελάτες, αλλά και το αίσθημα δικαίου που είχε προς όλους τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του χτίζουν σταδιακά την πορεία του σε έναν χώρο που δύσκολα δεχόταν τους νέους επιχειρηματίες. Η γνωριμία του με τον Αχιλλέα Μπέο, λένε πολλοί, αποδείχτηκε καταλυτική, αφού αυτός του γνώρισε τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος πείστηκε μιλώντας με τον Κώστα Μπερτάκη να εμφανιστεί στο καινούριο του μαγαζί, το ιστορικό «Καράβι», στην παραλία της Γλυφάδας, το οποίο ανακαίνισε. Κι αν ο Καρράς δεν χρειαζόταν να δώσει τα διαπιστευτήριά του, η Πάολα χρειαζόταν κάτι άλλο. Επρεπε να κάνει το μεγάλο μπαμ, αυτό που θα την έπαιρνε από τις μικρές πίστες όπως το «Frangelico» για να την ανεβάσει στις μεγάλες. Ο Κώστας Μπερτάκης αποδείχτηκε ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτό τον σκοπό, τη στήριξε, επένδυσε στο εκρηκτικό θηλυκό και η συνεργασία τους εδώ και χρόνια στα μαγαζιά του αποδείχτηκε ιδανική. Ηταν αυτός που έστειλε την Πάολα στην Α’ Εθνική των νυχτερινών ναών, κάνοντάς την όνομα πρώτου μεγέθους στο λαϊκό τραγούδι.

Κάποιοι επιμένουν ακόμη και σήμερα ότι έμαθαν τον Κώστα Μπερτάκη πριν από περίπου επτά χρόνια, όταν έγινε γνωστή η σχέση του με την εστεμμένη Σταρ Ελλάς Ευαγγελία Αραβανή. Η σχέση, που κράτησε δυόμισι χρόνια, δεν έμελλε όμως να επισημοποιηθεί. Το ζευγάρι χώρισε οριστικά και ο Μπερτάκης ως άνδρας παλαιάς κοπής προχώρησε στη ζωή του, όταν γνώρισε τη γοητευτική Παυλίνα Κωσταγιού. Μετά από θητεία στο μόντελινγκ, η νεαρή αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στο τραγούδι, όμως η γνωριμία της με τον Κώστα Μπερτάκη ήταν καταλυτική. Η Παυλίνα παράτησε το τραγούδι και έκτοτε είναι πάντα δίπλα του, σε ό,τι κι αν κάνει ο επιχειρηματίας, ενώ ακόμη και ο γάμος τους έγινε αθόρυβα, μακριά από τα κοσμικά φλας. Το ζευγάρι έχει μια όμορφη κατοικία στη Βούλα και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τη γέννηση της κόρης τους. Η μικρή -που πήρε το όνομα της μητέρας του Κώστα Μπερτάκη- βαφτίστηκε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού στη Μύκονο, με νονούς τον Αντώνη Ρέμο και τον γιατρό Κυριάκο Μητσέα. Στο μυστήριο έδωσαν το «παρών» γνωστά ονόματα του χώρου όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και φυσικά ο Παντελής Παντελίδης, το πιο καυτό νέο όνομα του ελληνικού τραγουδιού τα τελευταία χρόνια.

Το «Απλά Ελληνικά» στη Γλυφάδα είναι ένα μαγαζί που έχει γράψει ιστορία ως ξενυχτάδικο και ανήκει στον Κώστα Μπερτάκη. Σε αυτό το μαγαζί, λένε οι καλά γνωρίζοντες, γράφτηκε η ανακάλυψη του φαινόμενου «Παντελίδης». Εχοντας δει στο YouTube τον χαμό για έναν νέο τραγουδιστή που δεν έχει βγάλει καν δίσκο, ο Μπερτάκης «κλείνει» τον Παντελίδη για μια εμφάνιση στο μαγαζί - μάλιστα από περιέργεια πήγε και ο ίδιος εκεί για να τον δει.

Η κοσμοσυρροή είναι απίστευτη για τον άγνωστο νεαρό και αυτό που διαπιστώνει ο επιχειρηματίας είναι ότι όλοι ξέρουν τα τραγούδια του παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει. Καταλαβαίνει αμέσως το γκελ του Παντελή με τον κόσμο και δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη, αποφασίζοντας να επενδύσει πάνω του. Αναλαμβάνει την προώθησή του, βρίσκεται η δισκογραφική εταιρεία που τον υπογράφει και ο Κώστας Μπερτάκης λειτουργεί όχι μόνο ως εξαιρετικός μάνατζερ, αλλά και ως φίλος αυτού του ντροπαλού νεαρού.

Τον συμβουλεύει, του λέει τι να προσέχει και γνωρίζεται με την οικογένεια Παντελίδη, τα μέλη της οποίας τον συμπαθούν από την πρώτη στιγμή. Εχει τρόπους, τους σέβεται και πάνω απ’ όλα δείχνει ότι τους εκτιμάει, ότι είναι και αυτός ένας απλός άνθρωπος και όχι κάτι άλλο, ότι δηλαδή αγαπάει τον γιο τους και δεν τον έχει δει απλώς σαν μηχανή κέρδους. Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή. Ο κομήτης «Παντελίδης» χτυπάει την αθηναϊκή νύχτα με τέτοια ορμή, που χρίζεται σταρ -όσο κι αν ο ίδιος δεν νιώθει έτσι- κυριολεκτικά σε μια σεζόν. Ο Μπερτάκης έχει συνειδητοποιήσει ότι το άστρο του νεαρού θα πάει πολύ μακριά. Σε όποιο από τα μαγαζιά του εμφανίζεται -εκτός από το «Teatro», έχει και τη «Fantasia»-, o χαμός είναι δεδομένος, όποιοι κι αν είναι μαζί του. Περνάνε όλοι να τον δουν, ο Ρέμος, η Πάολα και ο «Μαζώ» γίνονται φίλοι του, ενώ ο Καρράς τον βλέπει σαν γιο του. Ο επιχειρηματίας παραμένει η σκιά του, μέχρι εκείνο το πρωινό που το αστέρι του Παντελίδη ανεβαίνει απροσδόκητα στον ουρανό μετά το μοιραίο δυστύχημα, αφήνοντας πίσω μια λάμψη που μάλλον δεν θα σβήσει ποτέ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: