Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γαστρονομικός τουρισμός σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική: Ενθουσιασμένοι αμερικανοί δημοσιογράφοι

Η φήμη του «καλού φαγητού» που συνοδεύει τη Θεσσαλονίκη, αποκτά πλέον φανατικούς θαυμαστές και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ενθουσιασμένοι έμειναν δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη, αλλά και τη Χαλκιδική, ώστε να γράψουν για τον προορισμό, εστιάζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τον πολιτισμό και τη μεσογειακή κουζίνα του, τόσο σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας τους, όσο και στα πιο δημοφιλή social media που διαχειρίζονται.

Πρόκειται για τον John Lamkin και τη Sussana Star, μέλη της International Food, Wine & Travel Writers Association (IFWTWA), οι οποίοι εργάζονται για γνωστές εκδόσεις και online ειδησεογραφικά δίκτυα (CityRoom Publishing Group, LuxeBeat Magazine, FWT Magazine, Examiner.com. κ.α.) όπου δημοσιεύουν άρθρα τους, προτείνοντας στους συμπατριώτες τους άγνωστα ή λιγότερο γνωστά μέρη για υπερατλαντικές διακοπές. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα από τα νησιά και στη συνέχεια θέλησαν να επισκεφθούν αστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους και τη Θεσσαλονίκη, η οποία προσφέρεται για ιδανικές διακοπές δώδεκα μήνες το χρόνο.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο κέντρο και τις δημοφιλείς γειτονιές της πόλης, να επισκεφθούν τα μνημεία και τα μουσεία της, να μάθουν για την ιστορία της, να περιηγηθούν στην αγορά και να γευτούν μοναδικά εδέσματα και κρασιά της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, οι δημοσιογράφοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αγάπησαν από την πρώτη στιγμή τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα αποφάσισαν να επαναλάβουν το ταξίδι τους στο μέλλον, ώστε να συμπεριλάβουν και όλα όσα, λόγω του σύντομου ταξιδιού τους, δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν από κοντά.
 
 tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: