Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του


ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ & ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»
Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 51237/717/13.11.2015 , ΦΕΚ Β' 2459/16-11-2015) με τις λεπτομέρειες υλοποίησης των δύο νέων προγραμμάτων από τον Ο.Α.Ε.Δ. "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" και "ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ" και αφορούν θέσεις στις Διοικητικές Περιφέρειες της Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νότιου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Στις 23 Νοεμβρίου «ανοίγει» η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από: (α) τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, (β) την Τρίτη 1/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Προδημοσίευση της Πρόσκλησης έχει ήδη αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Υπ. Οικονομίας και του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) . Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην στήριξη 12.700 εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται: (α) σε Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες,

πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/01/2014 έως και 31/08/2015 και (β) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015 και έως 31/08/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους. Η δράση προβλέπει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα, ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα 10.000,00 €, σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά των καθαρών επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του επιτόπιου ελέγχου.Κριτήριο επιλογής για την ένταξη των επιχειρήσεων είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα .


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ (ΕΓΓΡΑΦΗ / ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και για τα δύο ανωτέρω προγράμματα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι πιστοποιημένος / εγγεγραμμένος χρήστης στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (κλειδάριθμος επιχείρησης)*. Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο Πληροφοριακό Σύστημα (portal) του Οργανισμού, θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά για την έκδοση κλειδαρίθμου, προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή στα ανωτέρω προγράμματα: (1) Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος,(2) Τα νομικά πρόσωπα πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης. Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρούνται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ., email, κ.λπ.) κάθε υποκαταστήματός της.

*Προσοχή: Επισημαίνεται ότι για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων υπαγωγής (για εργοδότες και νέους ελεύθερους επαγγελματίες) στα ανωτέρω προγράμματα, απαιτείται κλειδάριθμος που αντιστοιχεί σε επιχείρηση και όχι κλειδάριθμος που αντιστοιχεί σε φυσικό πρόσωπο.
ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 350 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Την προδημοσίευση - από 12/10/2015 η διαβούλευση - τεσσάρων δράσεων του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:(1) Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γεννημένων πριν το 1991 συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος, αναμένεται να ενισχυθούν 2200 πτυχιούχοι για την πραγματοποίηση επενδύσεων προϋπολογισμού 5.000 με 25.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά το 100% της επένδυσης, (2)Ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων. Προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης. Στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις και στη δημιουργία 4.500 νέων θέσεων εργασίας, (3) Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων που αναπτύσσονται σε νέες αγορές, με έμφαση στην εξωστρέφεια, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ. Αφορά έως 1800 επιχειρήσεις, (4) Ενίσχυση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ που αφορά επενδύσεις από 15.000-150.000 ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση έως 700 επιχειρήσεων. Οι Προδημοσιεύσεις, οι Προσκλήσεις (καθώς και το σύνολο των εγγράφων που τις συνοδεύουν) των Προγραμμάτων, θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ http://www.antagonistikotita.gr/ και του ΕΣΠΑ www.espa.gr. Οι Προδημοσιεύσεις θα παραμείνουν σε διαβούλευση για ένα μήνα. Όπως σημειώνει το υπουργείο, η διαδικασία της προδημοσίευσης στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων. Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.Στην αξιολόγηση των αιτήσεων ο χρόνος υποβολής δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα, ενώ στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος προσφυγής σε συμβούλους ειδικευμένους στην κατάθεση αιτήσεων. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες προς χρηματοδότηση εφόσον πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.


ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Νέα διαδικτυακή πύλη (www.espa.gr) για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 δημιούργησαν οι αρμόδιες αρχές, προσαρμόζοντας την στις ανάγκες της νέας προγραμματικής περιόδου. Στη νέα διαδικτυακή πύλη συνεχίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της λειτουργίας του ηλεκτρονικού Helpdesk ΕΣΠΑ για την υποβολή γραπτών ερωτημάτων καθώς και η δυνατότητα εγγραφής για αποστολή ηλεκτρονικών ενημερώσεων (e-mail alerts) με εξατομικευμένο περιεχόμενο, ενώ η εμφάνιση της πύλης προσαρμόζεται σε συσκευές tablet και smart phones (responsive design), ενώ υπάρχει επίσης σύνδεση με όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα, μηχανή αναζήτησης των προγραμμάτων/προσκλήσεων προς όλους τους δικαιούχους, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με τα θεσμικά έγγραφα του ΕΣΠΑ, διαδικασίες διαχείρισης και σύνδεση με τον διαδικτυακό χώρο αναλυτικής παρουσίασης των έργων του ΕΣΠΑ www.anaptyxi.gov.gr. Σημειώνεται ότι η διαδικτυακή πύλη της περιόδου 2007-2013 παραμένει ενεργή με άμεση πρόσβαση μέσω συνδέσμου από την αρχική σελίδα του www.espa.gr.


ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 48 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Συμφωνία μεν, επώδυνη δε, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επετεύχθη μετά από πολυήμερες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι «έχουμε συμφωνία σε όλα, και στα 48 προαπαιτούμενα», ενώ το σχετικό πολυνομοσχέδιο (προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, τιμές γενόσημων φαρμάκων, ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τέλη κυκλοφορίας) κατατίθεται στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης. Επίσης, θα ενημερωθεί το Euro Working Group για την επίτευξη της συμφωνίας, και την Παρασκευή θα συνέλθει εκ νέου για να εισηγηθεί θετικά στον ESM για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ αναμένεται να γίνει αργότερα από τον ESM, διότι πρέπει πρώτα να κλείσουν τα βιβλία προσφορών των τραπεζών, και το τελικό ποσό θα κυμανθεί ανάλογα με τις ανάγκες τους.


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που αποτελούν το 25% των δανειοληπτών προβλέπει το νέο πλαίσιο προστασίας από πλειστηριασμούς. Συγκεκριμένα, αναμένεται να προσφέρει βέβαιη προστασία για μεικτά εισοδήματα από 8.180 για τον άγαμο, 13.917 για το ζευγάρι και 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και για αντικειμενική αξία ακινήτου ως 170.000 ευρώ. Πρόκειται για το 25% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά, περίπου 100.000 δάνεια. Στη δεύτερη κατηγορία που αφορά ένα επιπλέον 35% των δανειοληπτών προβλέπεται μια αξιολόγηση της θέσης του δανειολήπτη, το λεγόμενο τεστ αποτίμησης περιουσίας, που θα ενέχει τον κίνδυνο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και αν ο δανειολήπτης κριθεί συνεργάσιμος μετά την υπαγωγή του στο νόμο. Αφορά εισοδήματα 13.906 ευρώ για τον άγαμο, 23.659 ευρώ για το ζευγάρι και 35.086 ευρώ για την τετραμελή οικογένεια και αντικειμενική αξία ως 230.000 ευρώ.


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 100 ΔΟΣΕΙΣ –ΟΠΑΠ – ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Το νομοσχέδιο "Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων" κατατέθηκε ξημερώματα Τετάρτης 18 Νοεμβρίου στη Βουλή. Διατάξεις για την επιβολή τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη κάθε παιγνίου του ΟΠΑΠ, αλλά και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί (40 ευρώ ανά εκατόλιτρο) ως ισοδύναμα για την μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό "σκούπα" που συνδέεται με την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης 0,4 ευρώ ανά λίτρο κρασιού, είτε αυτό είναι εμφιαλωμένο είτε διακινείται και πωλείται χύμα. Για μια φιάλη κρασί (0,75 λίτρα) η τελική επιβάρυνση για τον καταναλωτή υπολογίζεται σε περίπου 0,30 ευρώ. Επιβάλλεται ειδικό τέλος 0,05 ευρώ σε κάθε στήλη όλων των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Το τέλος βαρύνει τους παίκτες και αποδίδεται από τον ΟΠΑΠ στο δημόσιο. Τόσο το τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ όσο και ο φόρος στο κρασί είναι τα δυο βασικά ισοδύναμα προκειμένου να ξηλωθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, τα έσοδα από το τέλος στα τυχερά παιχνίδια είναι 460- 560 εκατ ευρώ ετησίως, ενώ από τον φόρο στο κρασί 110 εκατ ευρώ ετησίως. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για τον περιορισμό της νοσοκομειακής δαπάνης, για την κοινοποίηση στοιχείων του κράτους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, ενώ περιορίζει σε 2 έτη (από 5 σήμερα) την θητεία της ΓΓΔΕ. Προβλέπει επίσης τις αλλαγές για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τις αλλαγές στις 100 δόσεις, τις θεσμικές παρεμβάσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και όλα τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.
ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 4,517 ΔΙΣ ΣΤΟ 10ΜΗΝΟ

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,517 δισ. ευρώ , παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,654 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και αναθεωρημένου στόχου 2,424 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το ίδιο δεκάμηνο ανήλθε σε 808 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,448 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου στόχου του Προσχεδίου Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 2,81 δισ. ευρώ. Αυτά προκύπτουν από τα προσωρινά στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού το δεκάμηνο. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39,740 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,121 δισ. ευρώ ή 5,1 % έναντι του αναθεωρημένου στόχου. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2015 ανήλθαν στα 40,548 δις ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4,194 δις ευρώ έναντι του στόχου.


ΠΑΚΕΤΟ 4,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Προτεραιότητα στους νέους αγρότες, στην ανάπτυξη επιχειρήσεων της περιφέρειας και στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα δίνει το νέο επταετές πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που υποβλήθηκε προς έγκριση από την Κομισιόν. Το πρόγραμμα αυτό «ξεκλειδώνει» κοινοτικούς πόρους ύψους 4,7 δισ. ευρώ και στόχο έχει τη μετάβαση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας σε ένα ισχυρό και βιώσιμο αγροδιατροφικό μοντέλο. Σύμφωνα με το αναμορφωμένο πρόγραμμα, υπάρχει πρόβλεψη για δυνατότητα πληρωμής των δικαιούχων επενδύσεων, όπως είναι τα σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Μπαλτατζής». Τα προϊόντα που θα στοχευθούν ιεραρχικά είναι: (1) Προϊόντα στα οποία η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα παραγωγής τους και για τα οποία υπάρχει αναγνωρισιμότητα και αποδοχή από την εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, (2) Προϊόντα που α) λόγω της μη εγχώριας παραγωγής τους διαμορφώνουν υψηλό κόστος για τους παραγωγούς (ζωοτροφές) και β) η χώρα έχει πρωτεύουσα θέση στην παραγωγή τους, (3) Τοπικά προϊόντα ποιότητας με μικρό όγκο παραγωγής που προορίζονται είτε για εσωτερική κατανάλωση είτε για εξαγωγή σε στοχευμένες αγορές, (4) Βασικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν πρώτη ύλη για μεγάλο τμήμα μεταποιητικών επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα.
ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ

Πληρωμή με πλαστικό χρήμα εξ αποστάσεως μέσω του συστήματος TAXISnet προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τέλη κυκλοφορίας, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, παράβολα κ.τ.λ.. Στόχος του Υπουργείου είναι οι φορολογούμενοι να μη χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας αλλά να μπορούν μέσω της επίσης ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) να αναγράφουν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας και αυτόματα να γίνεται η πληρωμή. Αυτό προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται ειδική επιτροπή του υπουργείου.
Σήμερα όλες οι εφορίες δέχονται κάρτες, σε λίγο καιρό θα δέχονται και τα τελωνεία. Αλλά με το νέο σχέδιο, για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού τις φορολογικές υποχρεώσεις τους απευθείας μέσα από το σύστημα TAXISnet. Δηλαδή θα μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά ακόμη και αν δεν έχουν e-banking.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ» ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ 30.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν με «ηλεκτρονικό ραβασάκι» από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τον πρόσθετο φόρο ύψους 300 εκατ. ευρώ, που πρέπει να καταβάλλουν εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης φόρου για τα κέρδη, στο 100%. Η αύξηση αυτή προβλεπόταν στη συμφωνία του καλοκαιριού για το τρίτο μνημόνιο και αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που είχαν παραμείνει σε προκαταβολή φόρου 80% ενώ πλέον με προκαταβολή φόρου 100% επιβαρύνονται και οι προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών. Τα 30.000 εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο Taxis έως το τέλος της εβδομάδας και οι υπόχρεοι θα καταβάλλουν τον πρόσθετο φόρο σε δύο ισόποσες δόσεις. Σημειώνεται ότι και για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου αυξάνεται από το 55% στο 75% για κέρδη που θα προκύψουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους ενώ κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.
ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 50.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Μια ακόμα προγραμματισμένη αναπροσαρμογή των δόσεων για ορισμένους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ από την Δ.ΗΛΕ.Δ. της ΓΓΔΕ. Συγκεκριμένα τροποποιήθηκαν από άτοκες δόσεις (για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ) σε έντοκες για όσους οφειλέτες ήταν σε εκκρεμότητα ο έλεγχος του κριτηρίου του ύψους της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτό προσδιορίζεται στην περίπτωση ββ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του νόμου 4321/2015 [σ.σ..ββ. η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. και η οποία προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση-πράξη προσδιορισμού του φόρου, δεν υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ]. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία από το σύνολο των αναπροσαρμογών των δόσεων της ρύθμισης, οι οποίες "υπαγορεύτηκαν" από τις διατάξεις του ν.4336/2015 (τρίτο μνημόνιο).



ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΟΣΑ



Από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στον κόσμο είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2014. Συγκεκριμένα, πρωταθλητές στην εργασία είναι οι Μεξικανοί με 2.228 ώρες εργασίας ετησίως, που αντιστοιχούν περίπου σε 42,85 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Κόστα Ρίκα με 2216 ώρες ετησίως και 42,62 εβδομαδιαίως, στην τρίτη θέση οι Κορεάτες με 2124 ώρες ετήσιως, ήτοι 40,85 ώρες την εβδομάδα και στην τέταρτη οι Έλληνες με 2042 ώρες ετησίως και με 39,27 ώρες την εβδομάδα. Ακολουθούν οι Χιλιανοί, με 1190 ώρες ετησίως και οι Ρώσοι με 1985 ώρες. Στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται Ολλανδοί, Νορβηγοί, Δανοί ενώ στην τελευταία 36η θέση οι Γερμανοί με 1371 ώρες ετησίως που αντιστοιχούν σε 26.37 ώρες εβδομαδιαίως. Οι Γάλλοι εργάζονται 1473 ώρες ετησίως και 28.33 εβδομαδιαίως, ενώ αρκετά υψηλά στην κατάταξη βρίσκονται οι Αμερικανοί με 34.30 ώρες εβδομαδιαίως.


ΧΑΘΗΚΑΝ 677.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ 2008 - 2014

Περίπου 1 εκατ. ανέργους δημιούργησε η οικονομική κρίση και οι περιοριστικές πολιτικές που ασκήθηκαν την περίοδο 2008 - 2014, ενώ το 67% των θέσεων εργασίας (οι 677.000) «χάθηκε» στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των κατασκευών. Αυτό προκύπτει από τον «απολογισμό» που κάνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για την περίοδο 2008 - 2014 στην τελευταία έκθεση (μηνός Νοεμβρίου). Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, από 364.000 που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2008 οι άνεργοι, αυξήθηκαν σε 1.342.000 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ ο βαθμός απασχόλησης έπεσε στο 50% αντανακλώντας, σε συνδυασμό με την αύξηση των επισφαλών θέσεων εργασίας (μερική και εκ περιτροπής απασχόληση) τη δραματική επιδείνωση της μισθωτής εργασίας.


ΔΕΗ : ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΣΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Καταργείται η μεσοσταθμική έκπτωση 20% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ΔΕΗ-1,42% προς τη βιομηχανία (Υψηλή Τάση), η οποία είχε καθιερωθεί από τον Φεβρουάριο του 2014, για την ανακούφιση των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους. Στις 7 Δεκεμβρίου, συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για να επικυρώσει τη σχετική απόφαση, όπως επιβάλλεται από το τρίτο μνημόνιο, που είναι πλέον νόμος του Κράτους (ν. 4336/2015). Υπενθυμίζεται ότι, στις 28 Φεβρουαρίου του 2014, η γενική συνέλευση της ΔΕΗ αποφάσισε τις εκπτώσεις στα τιμολόγια της Υψηλής Τάσης και στις 22 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, με νέα απόφαση της γ.σ. της ΔΕΗ, το μέτρο παρατάθηκε για ένα χρόνο. Οι εκπτώσεις στην τιμολόγηση ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες θεσμοθετήθηκαν για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την εφαρμογή του νέου μοντέλου με τις αλλαγές που προωθούνται στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (πρόσβαση προμηθευτών σε ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή), που, οδηγούν, επί της ουσίας, σε χαμηλότερα τιμολόγια για τη βιομηχανία.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ 01/01/2016

Σε σχέση με τις κυριότερες από τις νέες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την πρόσφατη νομοθεσία που αφορά στα ενεργειακά πιστοποιητικά κτιρίων, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ανακοινώνονται και επισημαίνονται τα εξής: (1). α. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015 σε όλες τις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο και στο διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας που διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης απαιτείται η αναγραφή του δείκτη ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία) του κτιρίου, όπως αυτός προκύπτει από το ΠΕΑ, (β). Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται, (γ). Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016, τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων πρέπει να επιθεωρούνται υποχρεωτικά τουλάχιστον κάθε πέντε (5) έτη για συστήματα με λέβητες συνολικής ωφέλιμης ονομαστικής ισχύος από είκοσι (20 kW) έως και εκατό κιλοβάτ (100 kW) τουλάχιστον κάθε δύο (2) έτη, για συστήματα με λέβητες άνω των εκατό κιλοβάτ (100 kW) ανά 4 έτη, αν χρησιμοποιούν αέριο ως καύσιμο, (δ) Η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000€ ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας του υπόχρεου κ.λπ. (2). Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. του Ν. 4342/2015, από 9/11/2015, σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).


ΕΕΔΕΓΕ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας και τον Ευρωπαϊκό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Think young, οργανώνουν εκπαιδευτική εβδομάδα στην Αθήνα, από 30 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2015.Απευθυνόμαστε σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές τους δεξιότητες, κατά προτίμηση νέους και νέες, που φιλοδοξούν να ανοίξουν τα φτερά τους στο χώρο της επιχειρηματικότητας, ή να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους προκειμένου να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους. Οι εισηγητές και εκπαιδευτές του σύγχρονου αυτού σχολείου επιχειρηματικότητας είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες, άνθρωποι της αγοράς, και επιχειρηματίες οι οποίοι μέσα από την προσωπική τους πορεία χαρτογραφούν το δρόμο προς την επιτυχία. Η εισήγησή των ομιλητών μας δεν είναι άλλο, παρά η προσωπική επαγγελματική τους ιστορία η οποία παρουσιάζεται στους εκπαιδευόμενους, ως καλή πρακτική επιχειρηματικότητας και μοντέλο ανάπτυξης, προκειμένου να παραδειγματιστούν για να δημιουργήσουν και το δικό τους στόρι. Καλούμε τις νέες και τους νέους που θέλουν να συμμετάσχουν στο σύγχρονο σχολείο επιχειρηματικότητας να συμπληρώσουν την αίτηση που βρίσκεται στο site: entrepreneurshipschool.com, το ταχύτερο δυνατόν, διότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Στο ανωτέρω site μπορείτε ακόμη να πληροφορηθείτε για τις καινοτόμες δράσεις του σχολείου, τους διαγωνισμούς, τα βραβεία και τις υποτροφίες που θα δοθούν.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ : «ΤΡΟΦΙΜΑ, ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος ενημερώνει ότι η TUSKON (Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Τουρκίας) διοργανώνει στις 2-3 Δεκεμβρίου 2015, στην Κωνσταντινούπολη, την έκθεση World Trade Bridge 2015 - «Food, Agriculture, and Fast Moving Consumer Goods, and Related Machinery». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με επιτυχία από το 2009.Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν επιχειρηματίες από 130 χώρες, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων από χώρες εκτός Τουρκίας ξεπερνά τους 1000. Από την Τουρκία πάνω από 100 έκθετες θα προβάλλουν τα προϊόντα τους. Το μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων εξασφαλίζει η άρτια διοργάνωση του φορέα, καθώς οι επιχειρηματικές συναντήσεις προγραμματίζονται με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη δυνατή αντιστοίχιση των επιχειρήσεων και την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων. Ποιος πρέπει να συμμετέχει; Χονδρέμποροι, Εισαγωγείς, Αγοραστές, Αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, Hypermarkets, Αρτοποιοί, Διανομείς, Έμποροι Λιανικής Πώλησης, Παντοπωλεία, Εστιατόρια και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνεται εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, στην οποία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2015, συμπληρώνοντας αίτηση συμμετοχής και αποστέλλοντάς την στο secretary@grtrchamber.org. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα http://tuskonwtb.org ή/και να επικοινωνήσετε είτε με τα γραφεία του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, τηλ. 2310 365177-8, είτε με τον εκπρόσωπο της TUSKON στην Ελλάδα, κ. Hasan Sali, κιν. 6944 124 135. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου. Η έκθεση τελειώνει στις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

· ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .





· ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο Ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ευρώ για τη συντήρηση αγροτικών δρόμων του Δήμου Ν. Προποντίδας , διάρκειας ενός (1) έτους και προϋπολογισμού 149.752,80 ευρώ με Φ.Π.Α. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων(ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στις 02/11/2015 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 18/11/2015. Πληροφορίες από το δημαρχείο Νέας Προποντίδας, Δ/νση Μεγάλου Αλεξάνδρου 26 , Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, τηλ. 23733 50222, 23733 50227, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nea-propontida.gr.

· ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο Ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ευρώ για την κοπή χόρτων, κλάδεμα δέντρων του Δήμου Ν. Προποντίδας, διάρκειας ενός (1) έτους και προϋπολογισμού 123.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α.. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων(ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στις 02/11/2015 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 20/11/2015 ώρα 15.00. Πληροφορίες από το δημαρχείο Νέας Προποντίδας, Δ/νση Μεγάλου Αλεξάνδρου 26 , Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, τηλ. 23733 50222, 23733 50227, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nea-propontida.gr.

· ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο Ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ευρώ για την μεταφορά αδρανών υλικών του Δήμου Ν. Προποντίδας, διάρκειας ενός (1) έτους και προϋπολογισμού 149.998,98 ευρώ με Φ.Π.Α.. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων(ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στις 02/11/2015 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 19/11/2015 ώρα 15.00. Πληροφορίες από το δημαρχείο Νέας Προποντίδας, Δ/νση Μεγάλου Αλεξάνδρου 26 , Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, τηλ. 23733 50222, 23733 50227, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nea-propontida.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: