Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

«Μάθε ποιος είναι δίπλα σου» - Η εφαρμογή των απόφοιτων του ΑΠΘ που σου... κλείνει το μάτι!

Tην ανάγκη πολλών νέων να μαθαίνουν αμέσως πληροφορίες για αυτούς που βλέπουν έξω και δεν τους γνωρίζουν ήρθε να ικανοποιήσει μια παρέα φοιτητών του ΑΠΘ. Οι τρεις φίλοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα μπορείς να ανακαλύπτεις ποιος είναι δίπλα σου και αν σε ενδιαφέρει να μαθαίνεις στοιχεία για αυτόν.
 H Winks, όπως ονομάζεται το δημιούργημα του Παντελή, του Άρη και του Δημοσθένη είναι μία mobile εφαρμογή η οποία θα σε συνδέει με άτομα που βλέπεις γύρω σου. Συγκεκριμένα, στοχεύουν στο να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Μέσω του Winks θα μπορείς να μαθαίνεις περισσότερες πληροφορίες για άτομα που βλέπεις στο διπλανό τραπέζι, στη στάση του λεωφορείου, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου ή όπου αλλού είσαι και σου φαίνονται ενδιαφέροντα.

winks4
Κατεβάζοντας την εφαρμογή,  θα μπορείς να βλέπεις ποιοι χρήστες βρίσκονται κοντά σου, θα έχεις την δυνατότητα να να μαθαίνεις κάποιες βασικές πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν, όπως η ηλικία και το ζώδιο τους αλλά και να επισκέπτεσαι το Facebook, το Instagram και το Snapchat προφίλ τους. Αν κάποιοι έχουν κοινά ενδιαφέροντα μαζί σου και θες να τους γνωρίσεις, μπορείς να «κλείσεις το μάτι», κάνοντας wink και να έρθεις σε επαφή μαζί τους άμεσα.
Οι ιδρυτές της εφαρμογής είναι στενοί φίλοι από το 2006. Γνωρίστηκαν ένα βράδυ σε μια παρέα συμφοιτητών στο Μπιτ Μπαζάρ στη Θεσσαλονίκη και από τότε είναι αχώριστοι, μάλιστα ο Παντελής και ο Άρης συγκατοικούν. Οι τρεις φίλοι είναι απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ.
winks2
Όσο αναφορά για την ιδέα της συγκεκριμένης εφαρμογής, λένε: «Η ιδέα υπάρχει από τα φοιτητικά μας χρόνια. Αν το σκεφτείς, υπάρχουν πολλές στιγμές που θα σου κάνει εντύπωση κάποιος γύρω σου. Η κουλτούρα της πόλης σε κρατάει μακριά αλλά η τεχνολογία αλλάζει τα πράγματα, μπορεί να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σε συνδέσει με τον διπλανό σου. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με νέα, ενδιαφέροντα άτομα που βλέπουν γύρω τους».
winks3
Η εφαρμογή είναι από χθες δωρεάν διαθέσιμη για κινητά με λογισμικό Android, ενώ σύντομα περιμένουν και την έγκριση από την Apple, για μπορούν και οι κάτοχοι iphone να κατεβάσουν την εφαρμογή. Ωστόσο η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη σε Beta έκδοση τους τελευταίους δύο μήνες και οι κριτικές ήταν πολύ καλές από χρήστες που την δοκίμασαν σε Ελλάδα και σε εξωτερικό.
Ο Δημοσθένης Μπότσαρης δήλωσε στο Seleo πως θέλουν να πλησιάζουν και πολλά πανεπιστημιακά campus του εξωτερικού, ώστε η εφαρμογή να γίνει γνωστή και στο εξωτερικό. Ενώ μας είπε πως ετοιμάζουν ήδη το update της εφαρμογής που θα δίνει πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις που έχει δηλώσει στο facebook ότι θα παραβρεθεί ο κάθε χρήστης, ώστε οι χρήστες να βλέπουν σε ποιες εκδηλώσεις θα δουν τα πρόσωπα του Winks που τους ενδιαφέρουν.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εφαρμογής εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: