Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα Ν.Μουδανιά



Λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια στα Ν.Μουδανιά, παρατηρείται  σε  περιοχές του οικισμού έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο γίνεται εντονότερο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Ως συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η ανάγκη εφαρμογής τέτοιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα αποσυμφορίζουν την ροή των αυτοκινήτων επί της οδού Λεωφόρου Ελευθερίας (που συνδέει τις οδούς Θεσσαλονίκης και Αγίου Γεωργίου) και θα κατευθύνουν τα οχήματα αυτά προς τις παράλληλες οδούς. Δεδομένων των αναγκών σε στάθμευση και λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, παρουσιάζεται το φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης σε οδούς που διοχετεύουν την κυκλοφορία από τις μεγάλες σε πλάτος οδούς στις μικρότερες. Στις παρούσες οδούς συγκαταλέγεται και η οδός Εμμανουήλ Παππά που στη σημερινή της κατάσταση αποτελεί αμφίδρομης κίνησης οδό, ανεξαρτήτου του φόρτου που διοχετεύει από και προς την οδό Λεωφ.Ελευθερίας προς και από την οδό Νικ. Νικολαΐδη.

Στην οδό Λεωφ.Ελευθερίας υπάρχει διακοπή νησίδας στο ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Εμμανουήλ Παππά. Οι οδηγοί χρησιμοποιούν κατά κόρον την διακοπή νησίδας για να εφαρμόσουν αριστερή στροφή προς την οδό Εμμανουήλ Παππά, στην αρχή της οποίας όμως, βρίσκονται οχήματα που κινούνται αμφίδρομα. Δεδομένης της στενότητας της οδού είναι επίφοβη για πεζούς και οδηγούς σε τροχαία ατυχήματα, η διασταύρωση των οδών Λεωφ. Ελευθερίας και Εμμανουήλ Παππά. Η πιθανότητα ύπαρξης τροχαίου ατυχήματος αυξάνεται από την ύπαρξη διαβάσεων πεζών στην οδό Λεωφ.Ελευθερίας και από τη καθημερινή χρήση αυτών από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και του 4ου Νηπιαγωγίου Ν.Μουδανιών.
Τα οχήματα που θέλουν να προσεγγίσουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το κτίριο της ΔΕΗ από την οδό Λεωφ.Ελευθερίας, ακολουθούν τη διαδρομή Λεωφ.Ελευθερίας-Εμμανουήλ Παππά-Νικολαϊδη-Καλλισθένη - έξοδος προς Λεωφ.Ελευθερίας. Ουσιαστικά η οδός Εμμανουήλ Παππά αποτελεί βασική οδό στη κίνηση οχημάτων προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο και είναι λογικό η παραπάνω οδός να πληροί τις προϋποθέσεις για αδιάκοπτη κίνηση χωρίς εμπόδια ή καθυστερήσεις.     
Η οδός Εμμανουήλ Παππά αποτελεί συνέχεια της οδού Φιλίππου η οποία καταλήγει στην οδό Τζαβούρα, κύρια οδό του κέντρου των Ν.Μουδανιών. Δεδομένου ότι η οδός Φιλίππου είναι ήδη μονόδρομος με φορά κίνησης από Λεωφ.Ελευθερίας προς Τζαβούρα, είναι λογική η ταυτοποίηση της φοράς κίνησης αυτής και στην οδό Εμμανουήλ Παππά , προς αποφυγή σύγχυσης των οδηγών και για αδιάλειπτη ροή οχημάτων .
Η οδός Τερτσέτη Πολυζωϊδη αποτελεί οδό αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες των οχημάτων που κινούνται προς και από το κτίριο της Δ.Ε.Η. Δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη συνεχιζόμενης κίνησης, η παραπάνω οδός διοχετεύει μονόδρομα την κίνηση από την οδό Νικολαϊδη προς την οδό Λεωφ.Ελευθερίας και στη συνέχεια προς την έξοδο του οικισμού Νέων Μουδανιών ή προς το κέντρο του οικισμού μέσω της οδού Ιορδανίδη.
Η οδός Καλλισθένη αποτελεί οδό για την πρόσβαση προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών. Δεδομένης της συχνής χρήσης της παραπάνω οδού από μαθητές αλλά και από οχήματα που τους μεταφέρουν, είναι επιτακτική η μονόδρομη κατεύθυνση της οδού από την οδό Νικολαΐδη προς την οδό Λεωφ.Ελευθερίας. Για τους παραπάνω λόγους, είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί η κατεύθυνση κυκλοφορίας στην οδό Εμμανουήλ Παππά  και να γίνει μονόδρομης κυκλοφορίας με φορά κίνησης από Λεωφ.Ελευθερίας προς Νικολαΐδη.
Η οδός Νικολαΐδη αποτελεί κύρια οδό που ουσιαστικά παραλαμβάνει το κυκλοφοριακό φόρτο τόσο της οδού Λεωφ.Ελευθερίας μέσω των καθέτων της, όσο και της παραλιακή οδό Αγίου Γεωργίου. H οδός Νικολαΐδη ουσιαστικά εξασφαλίζει τη ροή των οχημάτων από Βορρά προς Νότο και αντίστροφα. Δεδομένου του κυκλοφοριακού φόρτου της και των αναγκών που εξυπηρετεί θεωρείται επιτακτική η εφαρμογή αμφίδρομης κίνησης των οχημάτων με απαγόρευση  στάθμευσης στις διασταυρώσεις  με τις κάθετους σ αυτήν οδούς προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
            Με την με αρ.773/2015 Απόφαση Δ.Σ. εγκρίθηκε η μελέτη “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΩΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ,ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ” (ΑΡ.ΜΕΛ.38/2015),που αφορά στις οδούς:
1)Εμμανουήλ Παππά από αρχή (διασταύρωση με οδό Λεωφ.Ελευθερίας) έως τέλος (διασταύρωση με οδό Νικολαΐδη):
Κίνηση οχημάτων μονόδρομη από οδό Λεωφ.Ελευθερίας προς  οδό Νικολαΐδη

2)Τερτσέτη Πολυζωϊδη από αρχή (διασταύρωση με οδό Νικολαΐδη) έως τέλος (διασταύρωση με οδό Λεωφ.Ελευθερίας)
Κίνηση οχημάτων μονόδρομη από οδό Νικολαΐδη προς  οδό Λεωφ.Ελευθερίας

3)Καλλισθένη από αρχή (διασταύρωση με οδό Νικολαΐδη) έως τέλος (διασταύρωση με οδό Λεωφ.Ελευθερίας)
Κίνηση οχημάτων μονόδρομη από οδό Νικολαΐδη προς  οδό Λεωφ.Ελευθερίας

4)Νικολαΐδη από διασταύρωση με οδό Κουτσαντώνη έως διασταύρωση με οδό Αγ.Γεωργίου
Κίνηση οχημάτων αμφίδρομη

5)Νικολαΐδη από διασταύρωση με οδό Κουτσαντώνη έως διασταύρωση με οδό Καλλισθένη
Κίνηση οχημάτων μονόδρομη από οδό Κουτσαντώνη προς οδό Καλλισθένη
Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την Παρασκευή 02/10/2015 και ώρα 10.00 π.μ.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των παραπάνω για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.


Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: