Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Juncker: Ένα "όχι" θα αποδυναμώσει δραματικά τη θέση της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker προειδοποίησε ότι ένα 'όχι' στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα "αποδυναμώσει δραματικά" την ελληνική θέση, χωρίς πάντως να αποκλείει τη συνέχιση των συνομιλιών με την Αθήνα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
"Αν οι Έλληνες ψηφίσουν 'όχι' η ελληνική θέση αποδυναμώνεται δραματικά", δήλωσε ο Juncker σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργου.
"Το πρόγραμμα έχει λήξει, δεν γίνονται διαπραγματεύσεις, αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι, θα έχουν κάνει τα πάντα εκτός από το να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας", πρόσθεσε.
Ακόμα και αν οι Έλληνες ψηφίσουν 'ναι' στο δημοψήφισμα "θα έχουμε να.....
αντιμετωπίσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Juncker.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel ο οποίος άσκησε κριτική στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διενεργήσει το δημοψήφισμα.
"Το 'όχι' θα σημαίνει ακόμη πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Bettel. "Το δημοψήφισμα θα έχει συνέπειες επειδή θα πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική θέση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: