Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Γιορτή Σαρδέλας 2015



Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Φάρος” με τεράστια επιτυχία διοργανώνει στα Νέα Μουδανιά τη “Γιορτή της Σαρδέλας” με τη φετινή χρονιά να γιορτάζονται τα 35 χρόνια τέλεσής της.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε  στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου  μνημόσυνο για τις Χαμένες Πατρίδες και ομιλία από τον καθηγητή πανεπιστημίου, ιστορικό Κών/νο Φωτιάδη, την οποία διοργάνωσε η Λαογραφική και Ιστορική Εταιρεία Ν. Μουδανιών "Η Βιθυνία".

Το απόγευμα στις 8 η ώρα έγινε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες Μ. Ασίας και Πόντου και στη συνέχεια  έγινε η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Δημάρχο Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρά και παρουσιάστηκαν τα χορευτικά παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Π.Σ. "ΦΑΡΟΣ", του Π.Σ. Αγίου Μάμαντος και του Π.Σ. Ν.Καλλικράτειας.
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν παράλληλα και οι παρακάτω εκθέσεις:
-Έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων εικαστικών του ΦΑΡΟΥ
-Έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα φωτογραφίας του ΦΑΡΟΥ
-Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας από το τμήμα αρχείου και ιστορικής φωτογραφίας
-Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας από αντιπροσωπία Τούρκων του Δήμου Μουδανιών Τουρκίας που θα παρουσιάσουν φωτογραφίες από τα σπίτια των παππούδων μας και φωτογραφίες αντικειμένων που βρήκαν εκεί και φύλαξαν.
Επίσης υπάρχουν σπιτάκια που φιλοξενούν τις δραστηριότητες του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Προποντίδας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 με τη μεγάλη γιορτή της Σαρδέλας.
Ο Δήμαρχος θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όσους συνεισφέρουν στην άψογη διοργάνωση της Γιορτής της Σαρδέλας και συγκεκριμένα στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Φάρου ο οποίος τόσα χρόνια συντελεί στο να μείνει ζωντανό το κομμάτι αυτό της παράδοσης του Δήμου μας.
 



Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: