Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ανήλικη απειλούσε μέσω διαδικτύου ότι θα αυτοκτονήσει γιατί δεν της μιλούσε το αγόρι που είχε ερωτευτεί

«Είμαι έτοιμη να βάλω τέλος στο μαρτύριό μου. Δεν μου μιλάς. Δεν μου δίνεις σημασία. Δεν έχει νόημα να ζω. Η ζωή μου χωρίς εσένα είναι ένα τίποτα» έγραφε η 15χρονη μαθήτρια προς την διαδικτυακή «σχέση» της, που ποτέ δεν είχε γνωρίσει από κοντά. Είχε ερωτευτεί το ανήλικο αγόρι μέσα από το... chat room ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μπορούσε να δεχθεί την απόφαση του αγοριού να διακόψει την επικοινωνία τους.
Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε διαδικτυακά στο νεαρό με τον οποίο ήταν ερωτευμένη. Η ανήλικη ήταν αποφασισμένη να....
αυτοκτονήσει, υποστηρίζουν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο νεαρός κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ειδοποίησε προχθές, στις 14 Απριλίου 2015, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT». Η 15χρονη εντοπίστηκε έγκαιρα από τους αστυνομικούς έπειτα από έρευνες και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα. Η ψυχολογική της κατάσταση ήταν πολύ κακή και για το λόγο αυτό ζητήθηκε στήριξη από ψυχολόγο.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ασχολήθηκε και με μία ακόμα περίπτωση ανήλικης που είχε υποστεί ερωτική απογοήτευση. Στις 8 Απριλίου 2015 το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από έτερο Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, προκειμένου να συνδράμει στον εντοπισμό 14χρονης ανήλικης, κατόχου λογαριασμού σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όπως είχε καταγγελθεί από τους γονείς της, είχε απομακρυνθεί από την οικία της από την 1-4-2015 για λόγους αναψυχής και έκτοτε αγνοούνταν.
Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα εμπεριστατωμένες αστυνομικές και διαδικτυακές έρευνες και ταυτοποίησαν τα σημεία διασύνδεσης στο διαδικτυακό «προφίλ» της ανήλικης, με αποτέλεσμα να προσδιορισθεί η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρισκόταν. Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο με τη συνδρομή αστυνομικών άλλης περιφερειακής αστυνομικής Υπηρεσίας, εντόπισε την ανήλικη, καλά στην υγεία της, και διασφάλισε τη σωματική της ακεραιότητα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι εξαφανίστηκε με σκοπό να βρει το αγόρι με το οποίο ήταν ερωτευμένη και φέρεται να την είχε απορρίψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: