Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του


 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ‘’ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’’, διοργανώνει ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο στα Νέα Μουδανιά, τη Δευτέρα 27/04/2015 και ώρα 18:30, προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που ανήκουν στον κλάδο των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, σε θέματα όπως: 1) Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα, 2) Εκπαίδευση σε κανόνες Υγιεινής – Voucher, 3) Ωράριο λειτουργίας, 4) Αντικαπνιστικός Νόμος, 5) Ηχορρύπανση – Ηχομόνωση, 6) Φορολογικά – Ασφαλιστικά, 7) Πρόστιμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



· ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ 32.433 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από τη Μεγάλη Δευτέρα, 6 Απριλίου ξεκίνησε η πρώτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 5 μηνών στους Δήμους όλης της χώρας. Ο Προϋπολογισμός του Έργου το οποίο συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ανέρχεται σε 123 εκατομμύρια Ευρώ. Δικαιούχος φορέας είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΚΤ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ αρμόδιος φορέας για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ωφελουμένων και την καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους είναι ο ΟΑΕΔ. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) με χρήση του πεδίου «καταχώρηση ηλεκτρονικών αιτήσεων», από τις 6 Απριλίου 2015 και ώρα 10η πρωινή έως και 27 Απριλίου και ώρα 12η μεσημβρινή.

· ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του πρόκειται να διοργανώσει ένα νέο κύκλο σεμιναρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος εντελώς δωρεάν σε συνεργασία με διεθνή εταιρία συμβούλων – Manager’s Office. Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

· Εφαρμοσμένη Ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές (διάρκεια 5 ώρες)

· Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Χονδρική πώληση και Marketing (διάρκεια 6 ώρες)

· Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Λιανική πώληση και Marketing (διάρκεια 5 ώρες)

· Ανάπτυξη σε Ελληνική Αγορά – Β2Β και Marketing (διάρκεια 5 ώρες)

· Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) Λιανικού Εμπορίου (διάρκειας4 ώρες)

· Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) Χονδρικού Εμπορίου (διάρκεια 5 ώρες)

· Ανάπτυξη Marketing (ανά κλάδο) B2B (διάρκεια 5 ώρες)

· CRM και η αναγκαιότητα του σε χονδρικό, λιανικό, εξαγωγές B2C και Β2Β (ανά κλάδο) (διάρκεια 5 ώρες)

· Σεμινάριο Social Media and web Marketing (διάρκεια 4 ώρες)

· Σεμινάριο After sales (διάρκεια 4 ώρες)

Για την υλοποίηση τους θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 15 επιχειρήσεις σε κάθε ενότητα, με όσους εκπροσώπους επιθυμεί η κάθε επιχείρηση και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο ή και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Νομού, εφόσον συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός καταρτιζομένων που απαιτείται για κάθε τμήμα. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο έως και το τρέχον έτος 2015. Μετά τη λήξη των προγραμμάτων θα παραδίδεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 .

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ και Β΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο και στα Νέα Μουδανιά το έτος 2014, να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2371024200 & 24300 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.
· «ΠΕΤΑΞΑΝ» 1,18 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ

Νέα μαζική έξοδος καταθέσεων σημειώθηκε από τις ελληνικές τράπεζες κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, εξ αιτίας του σκηνικού πολιτικής αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί. Συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Απριλίου, έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 1,18 δισ. ευρώ. Ετσι, το ποσό των καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών ιδρυμάτων μειώθηκε στα 134,8 δισ. ευρώ. Μεταξύ Δεκεμβρίου του 2014 και Απριλίου του 2015 οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30 δισεκατομμύρια. Η απώλεια καταθέσεων από τα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου του 2010 στα 237,8 δισ. ανέρχονται περίπου στα 104 εκατ. ευρώ.
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αρχίζει από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι παροχές αφορούν στη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης. Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι «οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (http://www.ypakp.gr), όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα τους παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ «ΕΞΠΡΕΣ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Τη δυνατότητα να υποβάλουν μέχρι και τις 26 Μαΐου εκπρόθεσμες αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΦΑΠ, φόρων κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, λοιπών φόρων και τελών για έτη μέχρι και το 2014 έχουν εκατομμύρια φορολογούμενοι και να πληρώσουν τα ποσά που θα προκύψουν είτε εφάπαξ με ολική απαλλαγή από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υποβολής είτε σε 2 έως και 100 μηνιαίες δόσεις με «κούρεμα» από 30% έως και 90% σε πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υποβολής. Πρόκειται ουσιαστικά για μια γενικευμένη ρύθμιση «περαίωσης» εκκρεμών φορολογικών υποχρεώσεων που αφορά περιόδους έως την 31-12-2014. Η διάταξη με την οποία προβλέπεται η «περαίωση» όλων αυτών των υποχρεώσεων είναι αυτή της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του ν. 4321/2015, η οποία ορίζει τα εξής: «Στη ρύθμιση του άρθρου 1 (σ.σ. στη ρύθμιση των 100 δόσεων) δύνανται, επίσης, να υπαχθούν, μετά από επιλογή του οφειλέτη, και οφειλές που έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών ετών, περιόδων και υποθέσεων μέχρι και 31.12.2014».
· ΤτΕ: ΣΤΑΣΙΜΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το α΄ τρίμηνο του 2015, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως εκτιμά η ΤτΕ, τα κριτήρια αναμένεται να γίνουν ως ένα βαθμό πιο αυστηρά κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, εξαιτίας της γενικής οικονομικής κατάστασης της χώρας. Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2015, παρά τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους τους. Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη και κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015. Οι όροι χορήγησης δανείων προς ΜΧΕ παρέμειναν κατά βάση αμετάβλητοι.
· Eurostat: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΕ

Στις χώρες της Ευρωζώνης με την ισχυρότερη ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής εμφανίζεται για τον μήνα Φεβρουάριο η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostatκαταγράφοντας άνοδο 2,5%. Κατά μέσο όρο η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη το εξεταζόμενο διάστημα κινήθηκε θετικά κατά 1,1% ενώ τον Ιανουάριο είχε καταγράψει ελαφρά οπισθοχώρηση κατά 0,3%. Ειδικότερα, μεταξύ των χωρών που κατέγραψαν τις ισχυρότερες αυξήσεις στη βιομηχανική παραγωγή τους είναι η Ιρλανδία (+16,3%), η Λιθουανία (+6,1%) και η Ελλάδα (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Μάλτα (-1,3%).
Συνολικά στην Ευρωζώνη η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,6% σε διάστημα ενός έτους, από το Φεβρουάριο 2014 έως το Φεβρουάριο 2015. Στο σύνολο της ΕΕ, κατέγραψε αύξηση κατά 0,9% το Φεβρουάριο και κατά 1,4% σε διάστημα ενός έτους.
· ΤΑΜΕΙΑ : ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ – ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ 21,7 ΕΚΑΤ

Οφειλές ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχουν ρυθμιστεί στο πλαίσιο της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.Μέχρι σήμερα, 12η ημέρα εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους 21.222 οφειλέτες, έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 995.427.552,71 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 21.751.934,01 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας, τα συνολικά στοιχεία αφορούν το KEAO, καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ (από τις 2/4/2015) και του ΕΤΑΑ (από τις 30/3/2015) που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ. Δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία της Τρίτης 14/04 για οφειλέτες του ΕΤΑΑ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ καθώς και τα στοιχεία από τον ΟΑΕΕ για την Πέμπτη 9/4/2015. Τέλος, ότι από το σύνολο των 21.222 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 11,17% (2.125 οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 176.737.877,38€ και 245 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 1.834.083,50€) αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης του Ν.4321/2015, ενώ το υπόλοιπο 88,83% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.

· ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,5% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2015, «ΒΛΕΠΕΙ» το ΔΝΤ

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος και μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και της ανεργίας προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook). Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα επιταχυνθεί από 0,8% το 2014 στο 2,5% το 2015 και θα ενισχυθεί περαιτέρω στο 3,7% το 2016. Για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 4% έναντι 1,3% που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αποκλιμακωθεί από 26,5% πέρυσι στο 24,8% φέτος και στο 22,1% το επόμενο έτος. Ο πληθωρισμός προβλέπεται να μείνει και φέτος σε αρνητικό έδαφος (-0,3% από -1,4% πέρυσι) και να περάσει σε θετικό έδαφος το 2016 (+0,3%). Όσον αφορά το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα μειωθεί φέτος στο 0,8% του ΑΕΠ από 2,7% το 2014, ενώ για το 2016 προβλέπεται ότι ο προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης θα παρουσιάσει πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ. Σε διαρθρωτικούς όρους (διαρθρωτικό ισοζύγιο Γενικής Κυβέρνησης), η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έχει πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ φέτος, όπως και το 2016, έναντι πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ πέρυσι. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ βασίζονται στην προϋπόθεση πως οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία.
· ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ : ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μια θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Βρίσκεται στην πρώτη θέση στη φορολόγηση των οικογενειών με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά. Όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%. Μάλιστα ακόμη και μετά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η μέση φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά. Μετά την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις με την υψηλότερη επιβάρυνση βρίσκονται οι οικογένειες με δύο παιδιά στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία , τη Φινλανδία, τη Σουηδία, ενώ τη μικρότερη συνολική επιβάρυνση συναντάμε στη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία.
ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 800 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ



Νέα αύξηση, κατά 800 εκατ. ευρώ, του ορίου της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πλέον το συνολικό ποσό που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού ανέρχεται στα 74 δισ. ευρώ και θα επανεξεταστεί σε μία εβδομάδα. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα η ΕKT αύξησε το όριο κατά 1,2. δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: