Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Το υπ. Οικονομικών με "ραβασάκι" καλεί τους φορολογούμενους να... "ψαχτούν" για να διαπιστώσουν αν χρωστούν το χαράτσι

Να μπουν στο taxisnet και να ψάξουν μόνοι τους αν χρωστούν ή όχι το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013, καλεί το υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Με ειδικά ειδοποιητήρια, καλεί τους πολίτες να μπουν σε ειδική σελίδα στο ίντερνετ όπου θα ανακαλύψουν αν χρωστούν ή όχι το ΕΕΤΑ, ασχέτως και αν οι ίδιοι πιστεύουν πως έχουν πληρώσει και εξόφλησαν την οφειλή.
Συγκεκριμένα, ζητά από φορολογούμενους να ελέγξουν μόνοι τους εάν χρωστούν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και, αν βρουν χρέος, να τυπώσουν την Ταυτότητα Οφειλής για τα....

ακίνητα που οφείλουν ΕΕΤΑ ώστε να καταβάλλουν εγκαίρως το «χαράτσι». Την επιστολή όμως την λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συνιδιοκτήτες που πλήρωσαν την οφειλή μέσω της ΔΕΗ αλλά βαρύονται επειδή δεν την πλήρωσαν οι υπόλοιποι ή άλλοι που πλήρωσαν το ΕΕΤΑ στην ΔΕΗ αλλά εκείνη το κράτησε για λογαριασμούς ρεύματος και δεν το απέδωσε στην εφορία!
Κατόπιν τούτου, πολλοί φορολογούμενοι θα χρειαστεί να μπουν στο Taxisnet, θα διαπιστώσουν ότι οφείλουν και θα πρέπει να τρέχουν στην αρμόδια ΔΟΥ για να ξεμπλέξουν. Ειδικά πάντως αν η ΔΕΗ τους εμφανίζει ως οφειλέτες, ενώ πλήρωσαν οι ίδιοι εκπρόθεσμα ολόκληρο το λογαριασμό ρεύματος μαζί με το ΕΕΤΑ, μάλλον δύσκολα θα ξεμπλέξουν από την εφορία που ζητά να εισπράξει τον φόρο από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

Στα εν λόγω ειδοποιητήρια, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζονται τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είσπραξης του Ε.Ε.Τ.Α. έτους 2013, μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ και των λοιπών παροχών, τα ανείσπρακτα υπόλοιπα βεβαιώθηκαν σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1101/2013, όπως ισχύει.

Για τη δική σας διευκόλυνση και προς αποφυγή ταλαιπωρίας, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να δείτε και να τυπώσετε αναλυτικά τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλετε Ε.Ε.Τ.Α. και την ειδοποίηση με ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στο σύνδεσμο hhtp://link.minfin.gr/eidop».

Για να χρυσώσει το χάπι πάντως, το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει στους 1 εκατ. ιδιοκτήτες που θα λάβουν την ειδοποίηση και το «προνόμιο» πληρωμής του χρέους σε έως 100 δόσεις.

Συγκεκριμένα η ΓΓΔΕ αναφέρει στο ειδοποιητήριο πως «σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλλετε όλο το ποσό εφάπαξ, μπορείτε να υπαχθείτε στη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτησή σας».

Πληροφορίες: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: