Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε Χαλκιδική και Σέρρες από την κακοκαιρία

Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης-Ειδομένης στο Δ.Δ. Γέφυρας, λόγω του εκτροχιασμού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Πιθανή αιτία του εκτροχιασμού θεωρείται η φθορά της σιδηροδρομικής γραμμής, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Το σημείο θα παραμείνει κλειστό, επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Επίσης, στη Χαλκιδική, λόγω υπερχείλισης ρέματος, διεκόπη η κυκλοφορία στις παράπλευρες οδούς της Ν.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών, στο 55ο χλμ., εκατέρωθεν, στο ρεύμα προς Ν. Μουδανιά και στο ρεύμα προς Θεσ/νίκη.
Στις Σέρρες, λόγω έντονης βροχόπτωσης, σημειώθηκε κατολίσθηση από χώματα και βράχους, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο 3ο χλμ. της Επ. Ο. Πρώτης – Ι. Μ. Αναλήψεως Σωτήρος, να διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Από 21.00 ώρα της 30-03-2015 και μέχρι νεωτέρας, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή Λυγαριά Σερρών.
Εξαιτίας της συνεχούς και αδιάλειπτης νεροποντής που εκδηλώθηκε το τελευταίο 48ωρο στην περιφέρεια της Δ.Α. Σερρών και της σταδιακά αυξανόμενης υδατοροής από την απελευθέρωση των υδάτων από το φράγμα της λίμνης Κερκίνης, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην υδάτινη στάθμη του ποταμού Στρυμόνα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υπερχείλισή του σε αγροτικές εκτάσεις των περιοχών των τοπικών κοινοτήτων: α) Δραβήσκου, Δήμητρας, Μαυρολόφου, Μυρίνης, Μύρκινου, Μεσοράχης, Θολού, Νέας Πέτρας του Δήμου Ν. Ζίχνης, β) Ιβήρων, Αχινού του Δήμου Βισαλτίας και γ) Παραλίμνιο, Πεθιλινό, Βαλτοτόπι, Ψυχικό του Δήμου Εμ. Παππά. Υδατοσκεπή (πλημμυρισμένα) αγροτεμάχια, από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ανέρχονται συνολικά σε (75.000) περίπου στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: