Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ουκρανό-Γεωργιανό-Ελληνικό Επιχειρηματικό Forum



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων και φορέων ολοκληρώθηκε το «Ελληνο-Ουκρανό-Γεωργιανό Επιχειρηματικό Forum», που διοργανώθηκε από την εταιρία συμβούλων Alpha Plan και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μουζενίδη, το πρωί της  Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Les Lazaristes (Domotel) στη Θεσσαλονίκη.
Η επιχειρηματική αποστολή των Ουκρανών και των Γεωργιανών αποτελούνταν από είκοσι έξι άτομα, ανάμεσά τους και επιχειρηματίες που είχαν συναντήσεις Β2Β με αντίστοιχες τριάντα ελληνικές επιχειρήσεις.

Στο φόρουμ, συμμετείχαν και τα Επιμελητήρια Χαλκιδικής και το Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος, παρουσίασε στην...
επιχειρηματική αποστολή των Ουκρανών και των Γεωργιανών, τις δυνατότητες αξιοποίησης επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στη Χαλκιδική και επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των επιχειρήσεων των κρατών, τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στον αγροτικό τομέα.

Εξετάσθηκαν τομείς συνεργασίας όπως οι εκθέσεις, οι διακλαδικές ανταλλαγές, οι τουριστικές δραστηριότητες, οι συμπαραγωγές και οι κοινές εξαγωγικές δράσεις. Τονίστηκε η ανάγκη οι επιχειρήσεις της Ελλάδος, της Ουκρανίας και της Γεωργίας να σχεδιάζουν βιώσιμες πολιτικές και να δρουν σε ένα ευρύ οικονομικό φάσμα και όχι στα στενά όρια της εθνικής αγοράς κάθε χώρας.

Κατά κοινή ομολογία των μελών της Ουκρανο - γεωργιανής αντιπροσωπείας, η επιχειρηματική τους επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ τόνισαν ότι θα ευδοκιμήσουν σίγουρα εμπορικές συνεργασίες στο επόμενο διάστημα, γεγονός που θα συσφίξει τις εμπορικές σχέσεις των κρατών.

Προαναγγέλθηκε η διοργάνωση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ουκρανία και στην Γεωργία την προσεχή άνοιξη, ενώ διερευνήθηκαν και οι πιθανότητες υπογραφής συμφωνίας με φορείς και των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: