Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αρχίζει σήμερα η δίκη για το Βατοπαίδι.


Αρχίζει σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου χωρίς πολιτικά πρόσωπα στο εδώλιο. Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται 14 άτομα, με πρωταγωνιστές τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, στελέχη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη.

Μήλον της έριδος, η λίμνη Βισθονίδα και οι....

παραλίμνιες εκτάσεις, τις οποίες η Μονή Βατοπαιδίου υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της με αυτοκρατορικά Χρυσόβουλα του 1080 και πως ουδέποτε προσπάθησε να τα αποκτήσει με παράνομες πράξεις.
Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2008 μετά τις καταγγελίες για παράνομες ανταλλαγές της λίμνης με φιλέτα του δημοσίου παρά το γεγονός ότι υπήρχε αμφισβήτηση γύρω από την κυριότητα της Μονής επί της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων.
Εκτός από τους Εφραίμ και Αρσένιο, κατηγορούμενοι είναι ακόμη στελέχη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και ο αδελφός της, ο πρώην γγ του υπουργείου Γεωργίας Κ. Σκιαδάς, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ.α.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: