Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Στην τελική και πιο κρίσιμη φάση έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης- δανειστών με στόχο την υλοποίηση της συμφωνίας του Φεβρουαρίου και την αποφυγή του κινδύνου ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας. Ο...
Γιάνης Βαρουφάκης διεμήνυσε στους εταίρους μας, που είχαν απορρίψει το πακέτο των έξι μέτρων που τους είχε αποστείλει πως η Ελλάδα έχει και εναλλακτικό σχέδιο χρηματοδότησης, θέση που επανέλαβε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι δανειστές όμως είναι δύσπιστοι. Από τις Βρυξέλλες το μήνυμα είναι πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει όλα όσα έχει συμφωνήσει ενώ το Βερολίνο, πιο αυστηρό, μιλά για τρόικα και ολοκλήρωση της αξιολόγησης που έχει μείνει στη μέση λόγω εκλογών. Μάλιστα πληροφορίες από τη γερμανική πλευρά κάνουν λόγο για σύνδεση μέτρων και χρηματοδότησης, κάτι που είναι προφανές ότι απορρίπτει η ελληνική πλευρά. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες η Μέρκελ θυμήθηκε την Τρόικα και ο Γιούνκερ «ξέχασε» το τρίτο πακέτο διάσωσης.


Οι μέρες προς το κρίσιμο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας περνάνε, αλλά οι θεσμοί δεν πείθονται ακόμα από το «πακέτο Βαρουφάκη». Αν και αξιωματούχοι της ευρωζώνης έδειξαν αμέσως εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του καθηγήτή Γιώργο Χουλιαράκη που, ως νέος πρόεδρος του ΣΟΕ, είναι ο βασικός εκπρόσωπος της χώρας μας που «τρέχει» ως τώρα τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αυτοί του ζητούν επιμόνως στοιχεία απόδοσης των μέτρων που κομίζει ο κ.Βαρουφάκης, πριν τεθούν αυτά προς συζήτηση και έγκριση στο Συμβούλιο του Γιούρογκρουπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: