Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Να αποφύγει το πρόστιμο για τη διαρροή συνδρομητών θέλει ο ΟΤΕ

Να μην πληρώσει το πρόστιμο των 60.000 ευρώ που του επιβλήθηκε λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών του, ζητά ο ΟΤΕ από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Χωρίς να ειναι γνωστός ο τρόπος, προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων παλαιών και νέων συνδρομητών του ΟΤΕ διέρρευσαν σε ιδιωτική εταιρεία, με τον ΟΤΕ να ζητάει να μην....
πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας. Μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ βρέθηκαν στην εταιρεία εμπορίας προσωπικών δεδομένων «InfoCredit Α.Ε.» προσωπικά δεδομένα 31.713.909 παλαιών και νέων πελατών-συνδρομητών του ΟΤΕ της διετίας 2008-2010.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε στον ΟΤΕ πρόστιμο 60.000 ευρώ επειδή αποδείχθηκαν στην πράξη ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας καθως «δεν κατάφεραν να αποτρέψουν μαζική διαρροή δεδομένων για έως τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους, γεγονός που υποδεικνύει ότι το περιστατικό δεν ήταν ένα μεμονωμένο ή τυχαίο γεγονός».
Από την πλευρά του ο ΟΤΕ, μεταξύ των άλλων, υποστήριξε ότι το σύνολο των προσωπικών δεδομένων ήταν καταχωρημένο μόνο στην κεντρική βάση δεδομένων τιμολόγησης του ΟΤΕ και ότι η επίμαχη διαρροή προσωπικών δεδομένων «μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας».
Στην αίτηση που κατέθεσε ο ΟΤΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει ότι δεν ήταν νόμιμη η συγκρότηση των μελών της Αρχής που εξέδωσαν την απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 60.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι άκυρη.
Ακόμη, υποστηρίζει ο ΟΤΕ ότι η απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε το πρόστιμο παραβιάζει τις αρχές της αναλογικότητας και της επιείκειας, αλλά είναι και μη νόμιμη όπως είναι και εσφαλμένη.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: