Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

3 τρόποι για να γίνει το Facebook πιο ευχάριστο

Αν ήδη είστε στο Facebook για μερικά χρόνια, αναμενόμενο είναι κάποια στιγμή να νιώσετε κουρασμένοι με τα συνεχή status updates, τις χιλιάδες φωτογραφίες και τα video.
Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει, καθώς με τον καιρό κάνουμε όλο και περισσότερους φίλους, όλο και περισσότερα Likes σε σελίδες και, γενικώς, τα ενδιαφέροντα μας στο Facebook γίνονται όλο και περισσότερα τροφοδοτώντας με πολλές πληροφορίες το News Feed, τις ενημερώσεις.
Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει το pcmag.com, θα μπορούσαμε να ζήσουμε μια χαρά χωρίς ένα μεγάλο μέρος των ενημερώσεων που φτάνουν σε εμάς, αλλά για να....
αρχίζουμε να "κόβουμε" χρειάζεται τρόπος και σωστή μέθοδος.
Και ενώ το να αρχίσετε τα μαζικά unfriend σε όποιον "σας τη δίνει στα νεύρα" εξακολουθεί να είναι μία από τις επιλογές σας, την οποία δεν θα σας αποτρέψουμε από το να κάνετε πράξη, θα σας προτείνουμε επιπλέον τρόπους να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που φτάνουν σε εσάς, χωρίς να αποδιώξετε τους φίλους σας online.
1. Αντικαταστήστε τα Unfriend με τα Follow
To Facebook δεν είναι σαν το σχολείο όπου ήσασταν υπερήφανοι όσους περισσότερους φίλους είχατε. Στο Facebook είναι βέβαιο σχεδόν ότι δέχεστε updates στo News Feed από ανθρώπους που δυσκολεύεστε να θυμηθείτε ποιοι είναι.
Ένας τρόπος να γίνει το Facebook πιο ευχάριστο είναι να μειώσετε τις ενημερώσεις από τους "όχι και πολύ φίλους". Επειδή όμως το να αφαιρείτε φίλους ίσως είναι άκομψο και ίσως όχι και τόσο ευχάριστο σε εσάς τους ίδιους, μπορείτε να επιλέξετε να είστε πιο διακριτικοί: κάντε unfollow. Με τον τρόπο αυτό θα πάψετε να λαμβάνετε ενημερώσεις από ανθρώπους δεν θέλετε, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσετε να είστε φίλοι με αυτούς online.
Για να σταματήσετε να ακολουθείτε κάποιον, πηγαίνετε στη σελίδα του προφίλ του και κλικάρετε το "Ακολουθείτε" για να γίνει "Ακολουθήστε" - Followed/ Follow, αντίστοιχα στα αγγλικά.
2. Δημιουργήστε τις Λίστες Φίλων - Custom Friend Lists
Οι φίλοι σας στο Facebook προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς χώρους και είναι μεταξύ τους πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Άλλοι είναι από τη δουλεία, αλλοί είναι από την οικογένεια, άλλοι μακρινοί συγγενείς και φίλοι. Πιθανόν να μη σκέφτεστε τον καθένα ξεχωριστά όταν ποστάρετε κάτι, αλλά δεν είναι όλα τα πόστς για όλους.
Οι λίστες φίλων Custom Friends Lists είναι από τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα και υποτιμημένα χαρακτηριστικά στο Facebook. Σας επιτρέπουν να καθορίσετε ποιοι θα βλέπουν και ποίοι όχι τα δικά σας updates.
Για να φτιαχτεί μία λίστα παίρνει πολύ λίγο χρόνο, αλλά η χρήση του χαρακτηριστικού κάνει την εμπειρία στο Facebook πολύ πιο ευχάριστη, καθώς αυτά που γράφετε θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες φίλων και όχι στους πάντες.
Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να ρυθμίσετε το δικό σας News Feed - Ενημερώσεις - ώστε να βλέπετε ενημερώσεις από συγκεκριμένες λίστες, έτσι ώστε αυτές να είναι περισσότερο κατανοητές και ευχάριστες.
Για να δημιουργήσετε μία Λίστα Φίλων - Friend List - πηγαίνετε στο facebook.com/bookmarks/lists και επιλέγετε "Δημιουργία λίστας" - "Create List".
Όταν φτιάχνετε ένα update, η default ορατότητα για αυτό είναι όλοι οι φίλοι σας. Για να το αλλάξετε σε μία συγκεκριμένη λίστα, κάντε κλικ στο "Φίλοι" και επιλέξτε μια από τις λίστες που εμφανίζονται στο μενού.
Αν θέλετε να βλέπετε ενημερώσεις μόνο από μία από τις λίστες φίλων σας, απλά κάντε κλικ στο link με το όνομα της στο αριστερό πάνελ.
3. Προσδιορίστε τα ενδιαφέροντα σας
Το να κάνετε Like σε μία σελίδα στο Facebook παίρνει μία στιγμή, αλλά αυτό έχει ως επακόλουθο να έρχεται περιεχόμενο στις ενημερώσεις σας.
Τα περισσότερα από τα ενδιαφέροντα σας εμπίπτουν σε κάποιες κατηγορίες, όπως ταινίες ή τεχνολογία και το Facebook δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες αυτά τα θέματα.
Πρόκειται για ένα ακόμη υπό-χρησιμοποιούμενο, αλλά χρήσιμο χαρακτηριστικό του Facebook, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε πληροφορίες που πράγματι σας ενδιαφέρουν.
Όπως οι λίστες των φίλων, μπορείτε να ομαδοποιήσετε Σελίδες στο Facebook - Facebook Pages - σε κατηγορίες και να βλέπετε τις ενημερώσεις σε μία τροφοδοσία , σε ένα Feed.
Για να δημιουργήσετε μία λίστα ενδιαφέροντος πηγαίνετε στο facebook.com/addlist και επιλέγετε "+ Create List", ή "+Δημιουργία λίστας".
Μόλις επιλέξετε τις Σελίδες στο Facebook που θα περιλαμβάνει η λίστα ενδιαφέροντος σας, της δίνετε ένα όνομα και μέσω αυτού θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο feed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: