Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ευτράπελα κάνουν και πάλι τη «διαφορά» στις εκλογές-Δεν θα μπορούσε να λείπει η Χαλκιδική



Συνηθισμένα προβλήματα, αλλά και πρωτόγνωρα ευτράπελα ήταν και πάλι το «αλάτι» των εκλογών.

Η καλή μέρα φάνηκε από... το πρωί, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσήλθε στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει στη Θεσσαλονίκη, για να διαπιστώσει ότι απουσίαζαν τα περισσότερα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.



Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η δικαστική αντιπρόσωπος, ορισμένα μέλη έφεραν δικαιολογητικά από ψυχολόγους, ενώ μια γυναίκα της παρουσίασε έγγραφο που δείχνει πως ο γιος της είναι φοιτητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Όπως εξήγησε, η ίδια δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη γνησιότητα ή την εγκυρότητα των δικαιολογητικών, και υποχρεώθηκε να ζητήσει τη βοήθεια κομματικών εκπροσώπων, καθώς σε ένα τμήμα βρισκόταν μόνη της με τη γραμματέα.

«Απουσίες» καταγράφηκαν και σε άλλα εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα.

Ακόμα μια... ενδιαφέρουσα κατάσταση καταγράφηκε, σύμφωνα με τον σταθμό MEGA, στο 316 εκλογικό τμήμα της Νίκαιας, το οποίο αποδεικνύεται «κέντρο-φάντασμα».

Όπως δήλωσε η αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος, το 65% των εγγεγραμμένων πρέπει να έχουν φύγει από τη ζωή, καθώς οι ημερομηνίες γέννησης που αναγράφονται είναι για παράδειγμα του 1900 και του 1903.

Ένα ακόμα «εκλογικό» περιστατικό είχε πρωταγωνίστρια μια γυναίκα από τη Σαλαμίνα, η οποία κλήθηκε να υπηρετήσει σε εφορευτική επιτροπή, όμως δεν γνωρίζει ούτε γραφή, ούτε ανάγνωση.

Όπως είπε η ίδια στον ΣΚΑΪ, όλα τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής έδειξαν μεγάλη κατανόηση και η ίδια βοηθά με διάφορους τρόπους στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Το πρωί, «νεκρά» έμειναν τις πρώτες ώρες της εκλογικής διαδικασίας τα κέντρα σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, αφού ήταν αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω του χιονιού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Με ελικόπτερο Super Puma έφτασε στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων ο εκλογικός αντιπρόσωπος, λόγω της κακοκαιρίας.

Έχασαν το κλειδί από εκλογικό κέντρο στη Χαλκιδική και έτσι περίμεναν για αρκετή ώρα ώσπου να βρεθεί και να ξεκινήσει η διαδικασία...

Πάντως, ομαλά διεξάγεται πλέον η εκλογική διαδικασία σε όλα τα 19.449 εκλογικά τμήματα της Επικράτειας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Σημείωσε ότι τα ελάχιστα προβλήματα που εμφανίστηκαν νωρίς το πρωί, σε λίγα εκλογικά τμήματα, ως προς την έγκαιρη άφιξη των δικαστικών αντιπροσώπων, οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: