Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Στο γκρεμό ο Νίκας: Πωλείται ή κλείνει

Σε break up story εξελίσσεται η υπόθεση του Νίκα, καθώς οι επιλογές της διοίκησης στο χειρισμό της κρίσης και τη μείωση του κόστους αποδεικνύονται εγκληματικές και οδηγούν την επιχείρηση στο χείλος του γκρεμού. Οι ελπίδες σωτηρίας είναι πλέον ελάχιστες και τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στην αγορά η φήμη της εξαγοράς από τον Υφαντή, χωρίς όμως να μπορεί να διαταυρωθεί.

Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Sofokleousin.gr, το fund Global Finance, του Άγγελου Πλακόπηττα αναζητά διέξοδο και είναι διατεθειμένο να... χαρίσει την εταιρία προκειμένου να μην αναγκαστεί να υποβάλλει αίτηση για το άρθρο 99.
Η οικονομική και εμπορική κατάσταση του Νίκα χαρακτηρίζεται απελπιστική από παράγοντες της αγοράς, καθώς οι επιλογές της διοίκησης και ο επιπόλαιος χειρισμός της επικοινωνιακής κρίσης που προκάλεσε το διατροφικό σκάνδαλο με το DNA αλόγου που εντόπισε ο ΕΦΕΤ σε προϊόντα της εταιρίας. 
Τα μερίδια αγοράς της εταιρίας διολισθαίνουν καθημερινά, ενώ το σλόγκαν "βλέπεις Νίκας είναι καλό" έχει μετατραπεί σε ανέκδοτο και έχει παραφρασθεί με αποτέλεσμα η φίρμα να πλήττεται καίρια.
Η κατακόρυφη πτώση του τζίρου και το μεγάλο κόστος της ανάκλησης προϊόντων που αναγκάστηκε να πληρώσει η εταιρία σε συνδυασμό με την απροθυμία της Global Finance να ρίξει ρευστό οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε προϊόντα του Υφαντή είχε ανιχνευθεί dna αλόγου και ο ΕΦΕΤ είχε ζητήσει την ανάκλησή τους. Το περιστατικό φάνηκε απομονωμένο και οι τίνοι έπεσαν γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: