Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σάλος για τον εργοδότη που ζήτησε από έγκυο να ρίξει το παιδί για να μην απολυθεί

Την καταγγελία έκανε η ίδια η έγκυος στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου Κρήτης
- Στο πλευρό της ένα φάσμα συνδικαλιστικών σωματείων και φορέων
- Ο εργοδότης φέρεται να της είπε "ρίξε το παιδί για να μην απολυθείς ή παραιτήσου"
- "Δεν ισχύει τίποτα" λένε από την εταιρεία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ
- Τι λέει στο Newsit ο Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ ....





Οτι με αφορμή την οικονομική κρίση έχουν καταστρατηγηθεί εργασιακά δικαιώματα χρόνων το ξέρουμε και μέσω του Newsit έχουμε αναδείξει εκατοντάδες περιστατικά.

Οτι με την απειλή της απόλυσης χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια τους και να ρίχνουν νερό στο κρασί τους το ξέρουμε. Οτι πια στην Ελλάδα οι καλοί εργοδότες, γιατί υπάρχουν και τετοιοι και δεν πρέπει να τσουβαλιάζονται όλοι στον ίδιο σάκο, είναι λίγοι και αυτό το ξέρουμε.

Αυτό που κάθε φορά ανακαλύπτουμε ομως είναι το μέχρι που μπορεί να φτάσει η αναλγησία κάποιων πρώτα συμπολιτών μας και μετά εργοδοτών. Γιατί πρώτα είμαστε άνθρωποι και μετά όλα τα άλλα...


Σάλος για την έγκυο που καταγγέλει οτι ο εργοδότης της ζήτησε να ρίξει το παιδί


Οπως δήλωσε στο Newsit o Κώστας Πανταζής, Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) "στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου Κρήτης καταγγέλθηκε τόσο από την εργαζόμενη όσο και από ένα φάσμα φορέων και σωματείων ένα γεγονός το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη υπερβαίνει τα όρια της εργοδοτικής αναλγησίας αν ισχύει.

Αφορά δηλαδή όχι μόνο παραβάσεις εργασιακής νομοθεσίας σχετικά με την απασχόληση, την καταβολή των μισθών και την πραγματική παρουσία του εργαζομένου στο χώρο εργασίας, τις οποίες η Επιθεώρηση Εργασίας θα διερευνήσει και έχει προσδιορίσει και την ημερομηνία της εργατικής διαφοράς καθώς έχουμε καλέσει τον εργοδότη να προσκομίσει στοιχεία.

Ομως καταγγέλθηκε οτι όταν η κοπέλα έμεινε έγκυος ο εργοδότης την απείλησε οτι αν δεν ρίξει το παιδί τότε δε θα συνεχίσει την εργασία της. Αυτό όπως καταλαβαίνετε αν ισχύει θεωρώ οτι προφανώς αποτρόπαιο και προφανέστατα παράνομο. Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα συστηματικά και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες". 



Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: