Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Ικανοποίηση στο υπ. Οικονομικών από τις εισπράξεις

Ικανοποιημένα εμφανίζονται στελέχη του οικονομικού επιτελείου για την πορεία των φορολογικών εσόδων του Σεπτεμβρίου, στα οποία περιλαμβάνεται και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Το οικονομικό επιτελείο έχει στα χέρια του τις πρώτες ενδείξεις ότι οι εισπράξεις από τον φόρο ήταν εντός στόχων.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του capital.gr, σημειώνεται ότι ο στόχος είναι η εισπραξιμότητα να ξεπεράσει το 80%. Ανάλογες θετικές εκτιμήσεις εκφράζονται και από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με....
ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών, το Σεπτέμβριο τα προ επιστροφών φόρων έσοδα (περιλαμβάνονται κυρίως οι φόροι), ξεπέρασαν τον στόχο του προϋπολογισμού και ήταν αυξημένα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα κατά 16%.
Ωστόσο, αυτές οι πρώτες ενδείξεις για την εισπρακτική επιτυχία του ΕΝΦΙΑ, μένει να επιβεβαιωθούν όταν θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά στοιχεία για τις εισπράξεις από τον φόρο ακινήτων.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι θετικά στις εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, επέδρασε το γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι στους οποίους βεβαιώθηκε μικρό ποσό ΕΝΦΙΑ (πχ ως 100 ευρώ), επέλεξαν να εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ και όχι σε έξι δόσεις, όπως είχαν το δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: