Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΡΙΒΟ ΜΟΥ ΦΘΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Χαράς ευαγγέλια σε ΟΛΗ τη χώρα, γιατί η «κυβέρνηση» μείωσε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Από τις 15 Οκτώβρη, ΟΛΟΙ οι Έλληνες θα μπορέσουν να αγοράσουν «φθηνό» πετρέλαιο για να ζεστάνουν τα κοκαλάκια τους το χειμώνα Οι εκδηλώσεις χαράς» του κόσμου δεν κρύβονται, και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που άνοιξαν και σαμπάνιες για να γιορτάσουν το γεγονός, να γιορτάσουν που φέτος δεν θα ανάψουν μαγκάλια (ακρίβυνε τα τελευταία χρόνια και το κάρβουνο).
Το σχεδίασαν τόσο καλά στην «κυβέρνηση», που πραγματικά αναμένεται οι βενζινάδες να μην προλαβαίνονται φέτος να πουλούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακούγεται μάλιστα, πως θα ανοίξουν και πάλι τα πρατήρια που τα τελευταία χρόνια είχαν βάλει λουκέτο λόγο του ότι ο κόσμος δεν αγόραζε πετρέλαιο.
Ας ρίξουμε μια ματιά στην είδηση να πανηγυρίσουμε και οι υπόλοιποι που δεν πήραμε ακόμα χαμπάρι την «μεγάλη» κίνηση που έγινε, για να έχουμε «φθηνό» πετρέλαιο.
«Μείωση 30% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φωτιστικό πετρέλαιο προβλέπει τροπολογία που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και συνυπογράφει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Με βάση την εν λόγω τροπολογία, μειώνεται ο ΕΦΚ από τις 15 Οκτωβρίου 2014 έως τις 30 Απριλίου 2015 από 330 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο. Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) θα υπάρξει απώλεια εσόδων ύψους 133.580.000 ευρώ (108.600.000 από τον ΕΦΚ και 24.980.000 από ΦΠΑ).
«Επειδή όμως η μείωση του ΕΦΚ αποτελεί κίνητρο, αναμένεται αύξηση του όγκου κατανάλωσης που θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό της απώλειας. Αν δε η αύξηση του όγκου κατανάλωσης είναι 43,5%, η απώλεια εξαλείφεται, ενώ στην περίπτωση υπέρβασης προκύπτει πρόσθετη αύξηση εσόδων από τον ΕΦΚ», προσθέτει το ΓΛΚ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρύθμιση θα επιφέρει μείωση κατά περίπου 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί, με βάση τα σημερινά δεδομένα της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, στα 1,13 ευρώ το λίτρο από 1,25 ευρώ το λίτρο.
Για τα νοικοκυριά που δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης, το κόστος προμήθειας του πετρελαίου πέφτει στα 80 λεπτά το λίτρο, που είναι χαμηλότερο και από αυτό πριν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, το 2011.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις θρησκευτικές κοινότητες που συζητείται στις επιτροπές της Βουλής. Τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης από αυτή τη σεζόν είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στόχος όπως επισημαίνεται είναι «η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».
ΠΗΓΗ eklogika.gr
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ!
Ξέρετε ρε παιδια τι σημαίνει 12 λεπτά φθηνότερο το λίτρο; Είναι σα να λέμε, ένα δωρεάν γέμισμα τσακμακιού από εκείνα τα παλιά με φυτίλι! Τι 43,5% αύξηση της κατανάλωσης. Μόνο; Από 80% και πάνω θα είναι η αύξηση…. Βέβαια, παραβλέπουμε το γεγονός πως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπου των βενζινοπωλών η αγοραστική ικανότητα του μεγαλύτερου ποσοστού των Ελλήνων περιορίζεται το ΠΟΛΥ από 60 μέχρι 80 λεπτά το λίτρο, άρα και το 1,13 είναι και πάλι ΑΚΡΙΒΟ, που σημαίνει ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ για τον περισσότερο κοσμάκη.
Επίσης, παραβλέπουμε και ένα ακόμα γεγονός, το ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στα νοικοκυριά πλέον, έχουν στραγγίξει σε βαθμό οι περισσότεροι να μην έχουν ούτε για φαί καλά καλά, οπότε δεν έχουν και για πετρέλαιο. ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ «κύριοι» της «κυβέρνησης» που με μεγάλη σας ευχαρίστηση και εκτελώντας φυσικά κατά γράμμα τις εντολές των αφεντικών σας εφαρμόζετε τακτικές του τύπου «ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ» στον λαουτζίκο.
Έχουν πάλι φέτος να φουντώσουν ξυλοσομπες με παλέτες, καναπέδες, και ότι βρεθεί για κάψιμο, που θα «πάει γόνα» (που έλεγε και ένας μπάρμπας στη γειτονιά μου).
Με αυτούς που έχουμε μπλέξει αδέλφια, ας προσέχαμε.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: