Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Προσοχή στα περίεργα μηνύματα

Για παραπλανητικά email προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας τους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς, όπως κάνει γνωστό, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.




Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.Συγκεκριμένα, τα εν λόγω email ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο έχει επιλεγεί από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και ότι έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, τραπεζικού λογαριασμού, φωτοτυπία ταυτότητας.Έπειτα από τη λήψη των παραπάνω πληροφοριών, ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι, για να του αποσταλεί το ποσό θα πρέπει να προκαταβάλει ένα χρηματικό ποσό, μικρής συνήθως αξίας, για την κάλυψη απαραίτητων εξόδων όπως φόροι, έξοδα αποστολής κ.ά.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να πείσουν τους παραλήπτες, χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρείας, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων της, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επωνυμία της κ.λπ. και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Σημειώνεται ακόμη ότι έχουν παρουσιαστεί περιστατικά με αποστολή παρόμοιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία φέρεται να προέρχονται, ψευδώς, και από άλλες συναφείς εταιρείες.
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.Υπενθυμίζεται ότι για τέτοιου είδους περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στον αριθμό: 2106476464



 sdtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: