Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Τραγική κατάληξη στην υπόθεση εξαφάνισης 15χρονης από τη Σερβία

Στις 29 Ιουλίου 2014 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιοποίησε στην Ελλάδα την εξαφάνιση της 15χρονης Tijana Juric (Τιχάνα Τζούριτς) συμμετέχοντας στην ευρεία κινητοποίηση για την ανεύρεση της. Η ανήλικη εξαφανίστηκε στις 25 Ιουλίου 2014, κατά τις βραδινές ώρες, από το σπίτι της στο Bajmok της Σερβίας.
Για την εξαφάνιση της Tijana, είχαμε ενημερωθεί από τον Οργανισμό Astra της Σερβίας, από όπου μας ζητήθηκε στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών μας να συνδράμουμε στην αναζήτησή της, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία της ανήλικης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι η ανήλικη εντοπίστηκε νεκρή, κοντά στην πόλη Sombor, 23 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε απαχθεί. Οι αρχές συνέλαβαν ένα 34χρονο άνδρα, ο οποίος ομολόγησε ότι απήγαγε και δολοφόνησε την ανήλικη το βράδυ της εξαφάνισής της.
Η τραγική είδηση του άδικου χαμού της Tijana, μας προκάλεσε συναισθήματα οδύνης, ενώ η κοινή γνώμη στην Σερβία είναι επίσης συγκλονισμένη.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: