Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΝΔ προς Χαρδούβλεη για ΕΝΦΙΑ: - 30% στα ξενοίκιαστα, πάνω από 6 δόσεις για όσους αδυνατούν

Mέχρι λίγο μετά τις 16.00 διήρκεσε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με βουλευτές της ΝΔ αναφορικά με τις προτάσεις του κπόμματος για τις βελτιώσεις και ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, τέθηκε μετ΄ επιτάσεως ζήτημα έκπτωσης φόρου έως 30% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κενά (ξενοίκιαστα) ακίνητα με το οικονομικό επιτελείο να απαντάει πως εφόσον το κόστος είναι έως 100 εκατ. ευρώ το μέτρο αυτό θα περάσει.
Επιπλέον, οι βουλευτές της.....
ΝΔ ζήτησαν να γίνει η εξόφληση σε έξι δόσεις, αλλά να παρέχεται και η δυνατότητα περισσότερων δόσεων για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ, μια ακόμη πρόταση ήταν να αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας (για εκείνους που απαλλάσσονται) από το 80% που είναι σήμερα στο 67%.
Το κλειδί στις παραπάνω περιπτώσει, μιας και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μαζί με την Τρόικα, είναι να μην πέσουν πολύ κάτω από τον στόχο βεβαιωμένων εσόδων που έχει τεθεί ( 3,2 δισ ευρώ), ενώ, εκτιμάται ότι λόγω της διεύρυνσης της βάσης θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου.
Μέσω της αύξησης της εισπραξιμότητας ίσως να μπορέσει ο στόχος να πέσει και κάτω από τα 3,2 δισ ευρώ που είναι το αρχικό «ταβάνι».
Τέλος, εκτιμάται ότι το σύνολο των εκπτώσεων για τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: