Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

2.500 Ολλανδοί ήρθαν φέτος στη Χαλκιδική- Αρκετές οι αφίξεις Τούρκων και Ιταλών

Την παρθενική τους εμφάνιση στο νομό Χαλκιδικής έκαναν φέτος το καλοκαίρι πάνω από 2.500 Ολλανδοι τουρίστες, ενώ την ίδια ώρα, ικανοποίηση εκφράζουν οι επαγγελματίες της περιοχής, με την αύξηση των Τούρκων και Ιταλών τουριστών.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη αυτή με τους τουρίστες από την Ολλανδία, αλλά ακόμη πιο σπουδαίο, όπως είπε, είναι το ότι......
«κλείστηκαν ήδη και, συμβόλαια για την επόμενη τουριστική καλοκαιρινή σεζόν».
Στα «συν» του φετινού καλοκαιριού για τη Χαλκιδική προσμετράται και η επιστροφή τουριστών από την Κεντροδυτική Ευρώπη στην περιοχή. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, κατέστη δυνατό χάριν στη συστηματική δουλειά των tour operators, όπως και το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2017 αναμένονται περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες από το Βέλγιο, "μια αγορά που απουσιάζει από τη Χαλκιδική περισσότερα από πέντε χρόνια".
Σε ό,τι αφορά τους Τούρκους και Ιταλούς παραθεριστές, ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι ο αριθμός τους είναι μεν μικρός για φέτος, «αλλά του χρόνου θα πάμε ακόμα καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι».
Στο +5% η επισκεψιμότητα στην περιοχή
Για τη μέχρι στιγμής επισκεψιμότητα στο Νομό Χαλκιδικής, ο κ. Τάσιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος, επισημαίνοντας ότι συγκριτικά με το 2013 βρισκόμαστε στο +5%.
Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για +10% αλλά η κατάσταση στην Ουκρανία «στοίχισε» στη Χαλκιδική περίπου 35.000 τουρίστες.
Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν έμειναν άπραγοι απέναντι σε αυτή την κατάσταση και φρόντισαν, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, να αντισταθμίσουν την απώλεια με αύξηση των παραθεριστών από άλλες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, η φετινή παρουσία των Γερμανών στην περιοχή ήταν αυξημένη κατά 10% συγκριτικά με πέρυσι.
Αύξηση καταγράφεται και στους επισκέπτες από τα Βαλκάνια, ενώ οι Ρώσοι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι "αν όχι λιγότεροι", σύμφωνα με τον κ. Τάσιο.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και σημείωσε πως «οι πελάτες μας θα μας γυρίσουν την πλάτη εάν δεν επέλθουν βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, δεν αναβαθμιστεί η Πρωτοβάθμια Υγεία, έστω και με εποχικό προσωπικό, δεν αποκτήσει ο Νομός Παράρτημα του ΕΚΑΒ και δεν αυξηθεί η αστυνόμευση και οι άνθρωποι που φροντίζουν την καθαριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: